Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Sparty přichází albánský reprezentant Laci. Má vítěznou mentalitu, říká Rosický

Fotbalisty pražské Sparty posílil albánský reprezentační záložník Qazim Laci. Šestadvacetiletý hráč přišel z francouzského Ajaccia a na Letné podepsal víceletou smlouvu. Sparta o tom informovala na svém webu.

„Příchodem Qazima získáváme středního záložníka, který svou odlišnou typologií výborně doplní naši stávající středovou řadu a trenérovi dá širokou škálu možností v ose mužstva," řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Je zvyklý na fyzicky náročné zápasy ze dvou nejvyšších francouzských soutěží. Je technicky vybavený, dokáže měnit tempo hry, zrychlovat ji a i z hloubky pole se dostat do soupeřova vápna. Dobře dostupuje a má vítěznou mentalitu," uvedl Rosický.

Laci je druhou zimní posilou Sparty po jiném záložníkovi, finském reprezentantovi Kaanu Kairinenovi, jenž přestoupil z norského Lilleströmu. Narodil se v Albánii, ale brzy se s rodiči přestěhoval do Řecka, kde fotbalově vyrůstal v Olympiakosu Pireus. V jeho A týmu si zahrál pouze v jednom pohárovém utkání. Hostoval v APOEL Nikósie a řeckém Levadiakosu. Od sezony 2017/18 působil v Ajacciu, kterému na jaře pomohl postoupit do nejvyšší soutěže. V ní si zahrál v devíti zápasech. V druhé francouzské lize předtím absolvoval 137 zápasů, ve kterých dal 10 gólů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, přestup, Laci, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Sparty přichází albánský reprezentant Laci. Má vítěznou mentalitu, říká Rosický  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.