Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Sparty porazili Plzeň 3:0. Dva góly dal Forman

Hokejisté Sparty porazili ve 30. kole extraligy Plzeň 3:0, v domácím prostředí vyhráli popáté za sebou a naplno bodovali v desátém z posledních jedenácti utkání. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, páté čisté konto v sezoně a druhé po sobě udržel Jakub Kovář. Plzeň prohrála potřetí za sebou a stejně jako v předchozím utkání neskórovala.

„V minulém zápase v Olomouci se nám nepovedla první třetina a hráli jsme špatně. Teď jsme si říkali, že potřebujeme mít dobrý nástup. Chtěli jsme se do toho dostat a zaplaťpánbůh se nám to povedlo. Vytvořili jsme si tlak, dali nějaké góly a myslím si, že jsme celý zápas kontrolovali," řekl kapitán domácích Michal Řepík k utkání, ve kterém se Pražané dvakrát prosadili v první dvacetiminutovce.

Domácí v sestavě bez trojice obránců základního kádru - Kempného, Němečka a Krejčíka - byli od začátku výrazně aktivnější. Západočeši sice přežili první oslabení, čtyři sekundy po návratu vyloučeného Poura na led ale otevřel skóre Forman, který usměrnil za Pavlátova záda Horákovu střílenou přihrávku.

Sparta pokračovala v ofenzivě a o 49 sekund později skončil puk v plzeňské brance podruhé, kontrola u videa ale prokázala, že prošel pod špatně upevněnou konstrukcí. Pražany to nemrzelo dlouho, o 13 sekund později se prosadil opět Forman.

Indiáni poté přežili i druhé oslabení, ale obraz hry se neměnil. Sparta útočila a zatímco Kovář v její brance se nudil a v první třetině si připsal jen dva zákroky, Pavlát byl v permanenci. Jen jeho zásluhou neprohrávali hosté výraznějším rozdílem.

„Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Něco jsme si v kabině říkali, ale neplnili jsme to. První třetina byla ohromně těžká, oba góly byly jako přes kopírák. Teč mezi kruhy, těžké. Možná se to ale dá chytat," řekl brankář Dominik Pavlát.

Na začátku druhé části Sparta bez problémů přežila první přesilovou hru soupeře a pokračovala ve své aktivní hře. Jen se jí příliš nedařilo v koncovce. Pavlát však měl výrazně více práce než Kovář.

V polovině utkání trefil Sobotka tyč, gólu se ale domácí dočkali až o pět minut později. Piskáček zastavil Řepíka ve slibné šanci jen za cenu faulu, rozhodčí nařídili trestné střílení a domácí kapitán se nemýlil. Před exekucí se poradil s trenérem brankářů Sparty Přikrylem a jistě Pavláta překonal.

„Petr mi říkal, že to hlavně nesmím říkat do novin," smál se Řepík. „Říkal mi, že (Pavlát) je na nájezdy výborný do kličky, tak ať ji nedělám a vystřelím. A já se rozhodl pro kličku. Ne, chtěl jsem střílet, ale viděl jsem, že vytáhl hokejku, tak jsem si puk potáhl do strany a už tam byl volný prostor," dodal vážněji.

Do jedné z mála slibnějších šancí hostů se dostal ve 40. minutě Kodýtek, svůj brejk ale zakončil střelou, se kterou si Kovář bez větších problémů poradil.

I nadále byl ale v permanenci zejména Pavlát, ve třetí části zlikvidoval šance Safina nebo Řepíka. Sobotka trefil podruhé tyč. Sparta dovedla utkání, které sledovalo přes 12 tisíc diváků, bez problémů do vítězného konce.

„Věděli jsme, že Plzeň hraje dobře a je nahoře v tabulce. Šli jsme do toho s pokorou, snažíme se makat směrem dopředu i dobře bránit a jeden vedle druhého to teď plníme. Daří se nám a chceme v tom pokračovat," řekl Řepík. „Nehráli jsme dobře, přesilovky nám nešly. Sparta byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála," uznal plzeňský kouč Petr Kořínek.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. M. Forman (Horák, Polášek), 7. M. Forman (Sobotka, Řepík), 35. Řepík z trest. střílení. Rozhodčí: Úlehla, Kika - Lučan, Špůr. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 12 107

Sparta: Jakub Kovář - Krutil, Moravčík, M. Jandus, Mikliš, Polášek, Pohl, T. Tomek - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Kremláček, Houdek - Pour, Kodýtek, Hrabík - Holešinský, Mertl, Suchý - Rekonen, Bitten, A. Dvořák - Malát, Soukup, Dáňa. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Plzeň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty porazili Plzeň 3:0. Dva góly dal Forman  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.