Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Klíč od Prahy se vrátil do rukou Slávistů. Převzali ho od primátora

Fotbalisté Slavie po necelém půlroce převzali zpět do svého držení Klíč od města Prahy, který jim dnes po nedávném vítězství v ligovém derby nad Spartou na Staroměstské radnici předal primátor Zdeněk Hřib. Červenobílé v Brožíkově sále zastupovali hráči Lukáš Masopust, Jakub Hromada a David Jurásek a místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka.

Slavii stačil v derby jeden poločas. Sešívaní rozdrtili bezzubou Spartu 4:0

Fotbalisté Slavie jednoznačně ovládli 304. derby pražských S. Sešívaní doma v Edenu porazili Spartu 4:0. Všechny góly padly už v prvním poločase, postupně se trefili Jurečka, Hromada, Masopust a Olayinka. Brankář Slavie Ondřej Kolář si připsal...

Slávisté převzali putovní trofej za vysoké domácí vítězství 4:0 v utkání 13. ligového kola, které se odehrálo 23. října. Od června měla klíč v držení Sparta poté, co v květnu vyhrála v Edenu na závěr nadstavbové části 2:1 a v minulé sezoně ovládla tři ze čtyř soutěžních derby.

„Jasně, že jsme rádi, že se klíč vrátil zpět do Edenu. Doufám, že zase naskočíme na vítěznou vlnu a jen tak ho nevrátíme," řekl novinářům s úsměvem autor jedné z branek v derby Lukáš Masopust.

Slavnostní akci si užil i další ze střelců proti Spartě slovenský záložník Hromada. „Bylo to příjemné připomenutí nádherného zápasu, společenské akce mám rád. Ve Slavii jsem už šestou sezonu a za ty poslední roky většinou klíč patřil nám. V minulé sezoně nám derby úplně nevyšla. O to jsme raději, že se klíč vrátil zpět do Edenu. Budeme dělat vše pro to, aby na Slavii zůstal co nejdéle," uvedl Jakub Hromada.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, derby, Slavia, klíč, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíč od Prahy se vrátil do rukou Slávistů. Převzali ho od primátora  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.