Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavia představila novou tribunu a velké výročí oslavila výhrou

Fotbalisté Slavie porazili v 15. kole první ligy Ostravu 3:1. Pražané z druhého místa neúplné tabulky ztrácejí na vedoucí Plzeň pouze bod, obhájce titulu má ale k dobru středeční dohrávku s nováčkem z Brna. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského vyhráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a Baníku nepodlehli v 11. ligovém utkání v řadě.

Na góly si 16 130 diváků v Edenu muselo počkat do druhé půle. Domácí dostal do vedení vlastní brankou Filip Kaloč, vyrovnání obstaral Jiří Fleišman. Triumf vršovického celku zařídil premiérovými dvěma zásahy v lize střídající Matěj Jurásek. Ostravští venku potřinácté za sebou nezvítězili a patří jim 12. místo.

Slavia si před úvodním výkopem připomněla 130. výročí od založení. Při té příležitosti pojmenovala východní tribunu po svém dlouholetém hráči a mistru Evropy z roku 1976 Františku Veselém.

Červenobílí, kteří ve čtvrtek nepostoupili ze skupiny Evropské konferenční ligy, byli od začátku aktivnější a více drželi míč, první větší příležitost si však vypracovali až v 37. minutě. Ostravský útočník Almási nechtěně prodloužil centr po rohovém kopu Slavie a jeho spoluhráč Frydrych včasnou hlavičkou zachránil Slezany od inkasovaného gólu.

O chvíli později Lingr obloučkem zpoza vápna trefil břevno. Do vedení mohli jít hosté, když Šehič běžel sám na bránu, jenže trestuhodně minul. Na opačné straně stoper Santos hlavičkoval vedle.

V 53. minutě se slávisté dočkali. Usor odcentroval do vápna a kapitán jednadvacítky Kaloč míč hlavou nešťastně usměrnil na zadní tyč.

Za pět minut Baník srovnal. Šehič našel od rohového praporku nikým nehlídaného Fleišmana a osmatřicetiletý obránce nechytatelnou hlavou nedal Kolářovi šanci. Fleišman se trefil ve druhém kole po sobě.

V 73. minutě ale Pražané opět odskočili. Matěj Jurásek si navedl balon na levačku a střelou na bližší tyč zařídil rozdílový gól. Devatenáctiletému záložníkovi stačily na první ligový zásah necelé tři minuty na hřišti. Ostravané se ještě dožadovali přezkoumání situace kvůli možnému faulu Olayinky na Ndefeho, branka však platila.

O šest minut později Matěj Jurásek krásnou ranou z dálky do šibenice zpečetil tříbodový triumf domácích. Slavia má se 47 góly nejlepší útok ligy. V Edenu vyhrála všech osm zápasů v ročníku nejvyšší soutěže při skóre 35:4 a s 24 body je tam nejlepším týmem soutěže.

Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1 (0:0)

Branky: 73. a 79. M. Jurásek, 53. vlastní Kaloč - 58. Fleišman. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Paták - Kocourek (video). ŽK: Douděra, Provod - Kaloč, Cadu. Diváci: 16 130.

Slavia: Kolář - Douděra, Santos, Kačaraba, D. Jurásek - Hromada (46. Tiéhi), Oscar (87. Kričfaluši) - Usor (70. M. Jurásek), Lingr (80. Provod), Olayinka - Jurečka (70. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Pojezný, Fleišman - Cadu (70. P. Jaroň), Kuzmanovič (71. Miškovič), Kaloč (58. Boula), Tetour (84. Smékal), Šehič (84. Tijani) - Almási. Trenér: Hapal.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tribuna Sever

Štítky sport, fotbal, Slavia, Ostrava, Praha, HC Slavia Praha, FC Baník Ostrava, soutěž, HC Vítkovice Ridera, Jindřich Trpišovský, Jiří Fleišman, Filip Kaloč, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Matěj Jurásek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia představila novou tribunu a velké výročí oslavila výhrou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.