Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Baníkovci míří do Prahy. V pohotovosti jsou stovky policistů

Pražští policisté se připravují na nedělní střetnutí fotbalové Slavie s ostravským Baníkem. Do Prahy dorazí několik stovek fanoušků ostravského fotbalového klubu, a tak policie připravila bezpečnostní opatření. V pohotovosti budou během neděle stovky policistů.

V pohotovosti budou stovky policistů

„Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté se psy,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté budou dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Nad Prahou bude už tradičně kroužit policejní vrtulník, který bude kontrolovat situaci. „Policisté již v průběhu dne budou monitorovat pohyb hostujících fanoušků na území metropole a zajišťovat jejich doprovod ke stadionu,“ uvedla Siřišťová.

Od cyklistiky k fotbalu. Pražská Slavia si připomíná významné výročí

Slavia patří vedle Sparty k nejúspěšnějším klubům v historii českého a československého fotbalu; celkem získala 21 titulů, zatímco její letenský rival jich má na svém kontě 36. Počátky klubu sahají do roku 1892, kdy studenti z Literárního a...

Utkání bude věnované oslavě výročí Slavie

Kromě státní policistů budou do opatření zapojeni také strážníci městské policie, i oni budou hlídat silniční provoza veřejný pořádek. Pražská policie spolupracuje také s pořadateli utkání a ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne.

„Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a v co největší možné míře využili městskou hromadnou dopravu nebo vlak. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy,“ doplnila mluvčí.

Utkání mezi Slavií a Baníkem má výkop ve vršovickém Edenu v neděli v šest hodin večer. Utkání bude věnované oslavě 130 let od založení klubu. „Musíme podat co nejlepší výkon. Čeká nás zápas se soupeřem, který je vždycky fyzicky dobře vybavený. Má vysoké hráče, je silný ve standardkách. Musíme hrát dobře v obraně, být pevní v soubojích a efektivní v ofenzivě. Podat takový kompaktní výkon,“ uvedl pro klubový web Slavie hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Ohodnoť článek

Foto FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, fanoušci, Slavia, Ostrava, Praha, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baníkovci míří do Prahy. V pohotovosti jsou stovky policistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.