Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Slavie už jsou v Kosovu. S Ballkani jim může chybět přes deset hráčů

Jako tradičně už dva dny před venkovním pohárovým zápasem odcestovali fotbalisté Slavie v úterý ke čtvrtečnímu utkání 5. kola Evropské konferenční ligy do Prištiny proti Ballkani. Pražané se před předposledním zápasem skupiny nadále potýkají s rozsáhlou marodkou, může jim chybět více než deset hráčů.

Červenobílí i tak věří, že navážou na nedělní ligovou výhru 4:0 nad Spartou a udrží naději na postup do vyřazovací fáze.

Slavia nemůže využít střelce prvních dvou branek z derby útočníka Václava Jurečku a záložníka Jakuba Hromadu, kteří nefigurují na soupisce pro Konferenční ligu. Dlouhodobě mimo hru jsou obránci Jan Bořil s Davidem Hovorkou. Zranění jsou také brankář Aleš Mandous, útočník Ivan Schranz, obránce Eduardo Santos a zdravotní problémy trápí i čtveřici středních záložníků Tomáše Holeše, Petra Ševčíka, Lukáše Provoda a Ibrahima Traorého, který má trhlinu ve svalu.

„Bohužel Kuba Hromada a Venca Jurečka nejsou na evropské soupisce, což se teď ukazuje jako velká škoda, ale je to tak. Musíme si s tím poradit. Bude nám pořád chybět sedm stěžejních hráčů, bereme s sebou mladé kluky. Když k tomu přistoupíme jako k derby, věříme, že uspějeme," řekl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Pražané po dvou porážkách s Kluží ztrácejí v tabulce tři body na vedoucí dva týmy a k udržení nadějí na postup ze skupiny potřebují v Kosovu zvítězit. K účasti v jarní fázi soutěže jim ale v případě nepříznivých výsledků ze souběžných utkání nemusejí stačit ani výhry ve zbylých dvou zápasech.

„Všichni víme, že musíme zvládnout tenhle i poslední zápas doma se Sivassporem. Po vyhraném derby se jede s lepší náladou, ale pravda se vždy ukáže až na hřišti," řekl Houštecký, jehož tým v úvodním vzájemném duelu s kosovským mistrem v Edenu zvítězil po obratu 3:2.

Ballkani kvůli vlastnímu nevyhovujícímu zázemí hraje v pohárech na stadionu Fadila Vokrriho v Prištině pro 13.500 diváků. Na stejném místě před třemi lety podlehla česká reprezentace v kvalifikaci Kosovu 1:2. Vloni se na stadionu v Prištině představil i národní tým do 21 let, slávistický obránce David Jurásek tehdy do hry při vítězství 1:0 nezasáhl. „Byl jsem tam jen na lavičce, takže jsem měl čas si stadion prohlédnout. Je tam hezké prostředí, věřím, že nám to bude vyhovovat," uvedl Jurásek.

Slávisté budou mít v Prištině velkou podporu fanoušků, kteří ve spolupráci s klubem vypravili na zápas letecký speciál. „Koukal jsem s otevřenou pusou, že se něco takového vůbec organizuje. Předem fanouškům děkujeme, věřím, že se tam budeme cítit jako doma," uvedl Jurásek.

Utkání s Ballkani má výkop ve čtvrtek v 21:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, SK Slavia Praha, konferenční liga, Ballkani, odlet, Kosovo, FK Priština, Evropská konferenční liga UEFA, fotbalista, David Jurásek, AC Sparta Praha, Zdeněk Houštecký, Václav Jurečka, Jakub Hromada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie už jsou v Kosovu. S Ballkani jim může chybět přes deset hráčů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.