Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Vyprodané derby je tady. Tisíce fanoušků jsou v ulicích Prahy

Derby pražských „S“ je fotbalový svátek, který tradičně plní tribuny pražských fotbalových stadionů k prasknutí. Dnešní derby mezi Slavií a Spartou, které se bude hrát od sedmi hodin večer ve vršovickém Edenu, je vrcholem třináctého kola první fotbalové ligy. V ulicích jsou už teď tisíce příznivců jak Sparty, tak Slavie, kteří míří na stadion. Tábor Sparty vyrazil o půl páté pochodem z náměstí Míru. Na bezpečnost dohlíží desítky policistů.

Derby v pražském Edenu je beznadějně vyprodané

Zhruba čtyři stovky fanoušků Sparty se sešly na náměstí Míru v půl páté odpoledne, o několik minut později vyrazili až k vršovické Fortuna Areně, kde je přivítaly stovky domácích fanoušků Slavie. Sparťané skandovali hesla jako „Jude Slavie“ nebo „Dneska Eden lehne popelem“. Slávisté odpovídali nesouhlasným pískáním a bučením.

Dnešní beznadějně vyprodané pražské derby znemaná souboj mezi druhou Slavií a třetí Spartou, která vyhrála tři z posledních čtyř vzájemných zápasů. Půjde o první derby pro trenéra letenského týmu Dána Briana Priskeho, který v září 2020 vyřadil Slavii v předkole Ligy mistrů, kdy koučoval Midtjylland.

Utkání v Edenu má výkop v sedm hodin večer a bude soubojem o druhé místo v tabulce za Plzní. Druhá příčka nyní patří Slavii, která má před Spartou náskok dvou bodů. Slavia v této sezoně doma vyhrála všech šest ligových duelů při skóre 28:3.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky sport, fotbal, fanoušci, derby, Slavia, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Stadion Eden, Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, Brian Priske

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vyprodané derby je tady. Tisíce fanoušků jsou v ulicích Prahy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.