Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zmar Slavie i kolaps diváka. Pražané se z Rumunska vrací bez bodu

Fotbalisté Slavie prohráli ve čtvrtém z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Kluži 0:2 a výrazně si zkomplikovali boj o postup. Pražané v soutěži podruhé za sebou nebodovali, před týdnem doma podlehli rumunskému mistrovi 0:1. Kluž dnes poslal v 11. minutě do vedení z penalty Ciprian Deac a v 84. minutě přidal pojistku Yuri Matias. Červenobílí prohráli třetí soutěžní zápas po sobě.

Slávisté dvě kola před koncem skupiny ztrácejí tři body na vedoucí Kluž. Stejně bodů jako Pražané mají i Ballkani a Sivasspor, které nastoupily ke vzájemnému utkání až v 21:00. Do osmifinále přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize. Za 14 dní se červenobílí představí v Kosovu proti Ballkani.

Slavii z nejrůznějších důvodů chybělo 11 hráčů. Trenér Trpišovský vsadil na rozestavení s třemi stopery a na pozicích halfbeků hráli Olayinka a David Jurásek. V ofenzivě nastoupili Tecl, Usor a Sor, který se objevil v základní sestavě poprvé od července. V zahajovací jedenáctce červenobílých byli jen tři čeští hráči.

Český vicemistr měl stejně jako v domácím utkání v minulém týdnu vytrvalou převahu, ale nevedlo se mu ve finální fázi. V šesté minutě se dostal do šance Jurásek, ale střela mu nesedla. Kluž byla mnohem produktivnější.

V deváté minutě po rohu hlavičkoval Matias do tyče a portugalští sudí přisoudili domácím další rohový kop, i když se nezdálo, že by některý ze slávistů tečoval míč. Po následném závaru chtěl Olayinka odvrátit balon přes hlavu, ale trefil Muhara a Deac z nařízené penalty nezaváhal.

Brankář Kolář v minulém utkání v Kluži před třemi lety v závěrečném předkole Ligy mistrů pokutový kop zneškodnil a přispěl k výhře 1:0, tentokrát ale na míč nedosáhl, byť vystihl směr střely.

Slávisté poté ve zbytku první půle marně dobývali domácí obranu. Ve 22. minutě opět neuspěl Jurásek, jehož pokus vytáhl Scuffet. V 26. minutě zápas na zhruba čtvrthodinu přerušil kolaps domácího diváka, kterého postihl infarkt. Domácí gólman Simone Scuffet se za stavu 1:0 pro Kluž chystal k rozehrávce od vlastní branky, rozhodčí Luis Godinho ale v tu chvíli utkání přerušil. Zdravotníci se rychle vydali k místu na straně hlavní tribuny, kde příznivec zkolaboval.

Lékaři na tribuně zasahovali necelou čtvrthodinu, hráči a diváci se snažili fanouška na dálku povzbudit potleskem. K ochozu přijela sanitka, která pak diváka odvezla ze stadionu.

Pražané si do přestávky vytvořili ještě další šance. Po Traorého centru v těžké pozici z voleje na zadní tyči překopl branku aktivní Jurásek, Tiéhi napálil gólmana a Kačaraba dalekonosným pokusem těsně minul.

Hosté se proti vítězi posledních pěti ročníků rumunské ligy v ofenzivě trápili i po přestávce. V 58. minutě trefil Traoré odražený balon nad břevno, v 74. minutě střídající Lingr vrátil hlavou přetažený centr před branku, ale Tecl na míč těsně nedosáhl. Poté Ousou hlavičkou minul.

Slávisté dohrávali utkání ve velké křeči a v 84. minutě navíc neuhlídali další roh. Na Rogerův centr si naskočil Matias a hlavou protlačil míč za Koláře. Kluž Pražanům oplatila dvě porážky 0:1 z léta 2019 ze závěrečného předkola o postup do skupiny Ligy mistrů. Červenobílí ve čtyřech z posledních pěti soutěžních duelů prohráli a neskórovali.

Pražané hrají skupinu pohárů pošesté za sebou, na jaře v premiérovém ročníku Konferenční ligy došli až do čtvrtfinále, což se jim předtím povedlo i v Evropské lize. Finále této sezony bude hostit Eden.

CFR Kluž - Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 11. Deac z pen., 84. Matias. Rozhodčí: Godinho - Teixeira, Almeida (všichni Portug.). ŽK: Boateng, Yeboah, Cvek - Olayinka, D. Jurásek, Traoré, Oscar, Masopust, Ousou, Trpišovský (trenér).

Kluž: Scuffet - Manea, Matias, Kolinger, Camora - Deac (46. Cvek), Boateng (89. Hoban), Muhar, Roger (89. Petrila) - Yeboah (78. Malele), Janga (65. Braun). Trenér: Petrescu.

Slavia: Kolář - Kačaraba (70. Ewerton), Ousou, Oscar - Olayinka, Tiéhi (86. Kričfaluši), Traoré (70. Masopust), D. Jurásek - Usor (86. M. Jurásek) - Sor (59. Lingr), Tecl. Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Kluž, Praha, SK Slavia Praha, CFR Kluž, Rumunsko, Ciprian Deac, Yuri Matias, Evropská konferenční liga UEFA, Evropská liga UEFA, Liga mistrů UEFA, Sivasspor, David Jurásek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmar Slavie i kolaps diváka. Pražané se z Rumunska vrací bez bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.