Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od pondělí začíná v Praze tenisové Open. Krejčíková chce obhajovat, Kvitová letos nebude

Tenistka Barbora Krejčíková zahájí cestu za obhajobou loňského vítězství na turnaji Livesport Prague Open proti Anně Blinkovové z Ruska. Karolína Muchová vyzve na úvod v českém souboji juniorku Lucii Havlíčkovou. Z turnaje WTA se odhlásila dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, kterou trápí zraněné zápěstí. Nenastoupí ani olympijská šampionka z Tokia Švýcarka Belinda Bencicová.

Krejčíková vyráží za obhajobou titulu

Úřadující šampionka pražského turnaje a dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková bude plnit roli nasazené dvojky. Proti 141. hráčce světa Blinkovové sehrála dosud dva zápasy, v obou případech vyhrála. Třiadvacetiletá Ruska nahradila v turnaji třináctou hráčku světa Bencicovou, která se odhlásila.

Již v prvním kole bude k vidění český souboj mezi Muchovou (164. v žebříčku WTA) a vítězkou letošního juniorského Roland Garros Havlíčkovou (763.). Tereza Martincová (71.) vyzve Francouzku Chloé Paquetovou (103.), další dvě české účastnice Marie Bouzková (64.) a Linda Nosková (114.) narazí na soupeřku z kvalifikace. Nasazená jednička a světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska vstoupí do turnaje proti Gruzínce Jekatěrině Gorgodzeové (115.).

Bude komu fandit

V kvalifikaci zůstávají ve hře tři české tenistky. Barbora Palicová si zajistila postup do finálové části po vítězství nad Slovenkou Viktorií Kužmovou 7:5, 6:2 a Dominika Šálková uspěla proti Australance Astře Sharmaové po setech 2:6, 6:4, 6:2. Duel Miriam Kolodziejové s Izraelkou Linou Gluškovou byl odložen na neděli.

Neuspěly naopak Tereza Smitková, jež podlehla Rakušance Sinje Krausové 2:6, 4:6, a Nikola Bartůňková, která prohrála s Ruskou Oksanou Selechmetěvovou 2:6, 7:5, 4:6.

Hlavní turnaj startuje v pondělí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prague Open

Štítky tenis, prague Open, sport, Praha, Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Ženská tenisová asociace, Belinda Bencicová, Karolína Muchová, Anna Blinkovová, olympijské hry, Wimbledon, WTA Prague Open

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí začíná v Praze tenisové Open. Krejčíková chce obhajovat, Kvitová letos nebude  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.