Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vodní slalomáři budou dražit olympijské trikoty. Pomůžou tak dětem

Lukáš Rohan, stříbrný medailista ve vodním slalomu z Tokia, a jeho reprezentační kolegyně kajakářka Kateřina Minařík Kudějová draží své závodní trikoty z olympiády. Výtěžek z této aukce plánují věnovat České olympijské nadaci. Ta podporuje sportování sociálně znevýhodněných dětí.

Takzvaná „bundošprajda“ spojuje horní část oblečení se záchrannou vestou a krytem otvoru v palubě. Právě ji měli čeští vodní slalomáři pro olympijské závody v originálním designu. Uspořádali kvůli tomu dokonce na jaře soutěž, kterou vyhrála sedmnáctiletá Františka Rappová s návrhem v národních barvách se lvem na hrudi a zlatým rukávem. Tím chtěli být reprezentanti alespoň na dálku spojeni s českými fanoušky, kteří do Tokia nesměli.

A právě dva ze čtyř těchto originálních dresů jsou nyní k mání. Na internetu pak tato aukce skončí 31. srpna. „Díky tomu, že si bundošprajdu zakoupíte, se někdo další může dostat ve sportu tak daleko jako já,“ vzkázal zájemcům druhý muž olympijského závodu kanoistů Lukáš Rohan.

Ohodnoť článek

Foto Český olympijský tým

Štítky Sport, kanoistika, slalom, Kudějová, Rohan, charita, aukce, olympijské hry, slalom na divoké vodě, Lukáš Rohan, Tokio, Kateřina Minařík Kudějová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní slalomáři budou dražit olympijské trikoty. Pomůžou tak dětem  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.