Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž prodával kůži medvěda i lebku tygra. Hrozí mu vězení

Pražští kriminalisté obvinili obchodníka ze spáchání trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy, protože nabízel k prodeji kožešinu z medvěda včetně hlavy, lebku tygra a nůž s figurkou slona ze slonoviny slona afrického. Muži teď hrozí až tři roky ve vězení.

Pražští policisté obvinili třiašedesátiletého muže ze spáchání trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. „Obviněný prostřednictvím své internetové stránky nabízel k prodeji kůži medvěda hnědého, lebku samice tygra a nůž s figurkou slona ze slonoviny slona afrického. A to vše za cenu v řádech desítek tisíc korun,“ popsala nabídku obchodníka policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie upozorňuje, že komerční obchod s chráněnými zvířaty a rostlinami a jejich exempláři je bez příslušného povolení zakázán. Muž svým jednáním porušil Úmluvou o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin. Takzvaná úmluva CITES chrání ohrožené druhy zvířat a rostlin.

„V průběhu prověřování byla za účasti České inspekce životního prostředí na základě příkazu soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 vykonána prohlídka jiných prostor, při které byly uvedené předměty zajištěny. Vyšetřování případu nadále pokračuje a obviněnému hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky prodej, zvířata, medvěd, tygr, slon, Praha, živočichové, Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin, Česká inspekce životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž prodával kůži medvěda i lebku tygra. Hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.