Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Muž za měsíc vykradl šest bytů. Vybíral si nezamčené dveře

Pražští policisté dopadli zloděje, který v centru města vykrádal byty. Během srpna jich takto navštívil šest a odnesl si věci za víc než sto tisíc korun. Teď mu za to hrozí až tři roky vězení.

Kriminalisté z Prahy I zaznamenali během srpna několik případu vloupání. Z kamerových záznamů pak zjistili, že šest z nich má na svědomí stejný muž. „Pachatel využíval neuzamčených dveří, do kterých nebylo tak těžké se dostat. Uvnitř se zaměřoval převážně na elektroniku, šperky, zkrátka na vše, co mělo velkou hodnotu a malé rozměry,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jednou si lup dokonce dal do kufru okrádaných, aby vše vůbec unesl. Celkem lidem způsobil škodu za víc než sto tisíc korun.

Zloděje nakonec podle záznamů identifikovali a zadrželi. „Lustrací zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý muž si nedávno odpykal několikaletý trest za totožnou trestnou činnost a na svobodě byl necelý půlrok,“ dodal Hrdina. Soudce ho poslal do vazby. Do vězení se za porušování domovní svobody a krádež může vrátit na další tři roky.

„Apelujeme na všechny občany, aby si vždy řádně zabezpečili svá obydlí, zejména v případě, když z nich odcházejí pryč. Pouze zabouchnuté dveře neznamenají pro zloděje velkou překážku a vy tak můžete během chvíle přijít o své cennosti,“ poradil Hrdina veřejnosti.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, vloupání, byt, vězení, zloděj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž za měsíc vykradl šest bytů. Vybíral si nezamčené dveře  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.