Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž z Prahy provrtával pneumatiky u aut s ukrajinskými značkami

Pražští policisté dopadli padesátiletého muže z Prahy, který od poloviny dubna do září tohoto roku zničil provrtáním 35 pneumatik u zaparkovaných aut s ukrajinskými registračními značkami. Muži teď hrozí až tři roky ve vězení.

Osobní auta s ukrajinskými registračními značkami se stala terčem útoku padesátiletého muže z Prahy. „Kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu pražské policie zadrželi muže, který od poloviny dubna do začátku září tohoto roku vrtákem zničil 35 pneumatik u zaparkovaných aut, čímž způsobil škodu přes 100 tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle kriminalistů rozhodně nebyla náhoda, že všechna poškozená auta měla ukrajinskou registrační značku, a tak muže stíhají pro trestný čin poškození cizí věci spáchaný na věci někoho jiného pro jeho národností příslušnost, za což hrozí až tři roky vězení.

„Kriminalisté muže zadrželi začátkem minulého týdne těsně po činu, kdy poškodil dvě zaparkovaná vozidla v Praze 8 a 9. Ostatně všechny skutky, kterých bylo podle jejich zjištění celkem 24, spáchal v těchto dvou pražských obvodech. Pneumatiky poškozoval z boční části, aby je nebylo možné následně opravit,“ popsal Daněk.

Muž se policistům přiznal k tomu, že pneumatiky provrtával akumulátorovou vrtačkou z jejich boční části, aby je nešlo opravit. „Stíhání je vedeno na svobodě,“ popsal mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR, Ivo Spisar

Štítky poškození cizí věci, SPZ, auta, Ukrajina, Praha, pneumatika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Prahy provrtával pneumatiky u aut s ukrajinskými značkami  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.