Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražský kriminalista chytil v době svého volna dva zloděje během chvíle

Zkušený pražský kriminalista měl sice v sobotu 20. srpna volný víkend a užíval si osobní volno, ale to mu překazili dva zloději kol, které dopadl, a to i přesto, že zrovna nebyl ve službě. Oba muži, které policista v době volna chytil, skončili na policejní služebně a jsou podezřelí z trestného činu krádež.

Celý případ začal tak, že když se pražský kriminalista v době volna vracel domů, ve Slivenci si všiml zaparkovaného obytného vozu, u kterého ležela na zemi přestřižená bezpečnostní lanka a na nosiči chyběla jízdní kola.

„Jelikož je to kriminalista zkušený a slouží již 35 let, nemohlo mu uniknout na konci ulice odjíždějící podezřelé vozidlo. Proto se za ním vydal, a když zahlédl posádku, tak hned věděl, že bude na správně stopě,“ popsal začátek situace policejní mluvčí Jan Daněk.

Podezřelé auto sice začalo ujíždět, ale policistovi se povedlo ho zablokovat a jednoho z chlapíků zadržet. Druhému muži se povedlo z místa utéct.

Zkušený kriminalista zjistil, že muž, který z místa utekl, by se měl schovávat na sedm kilometrů vzdálené autobusové zastávce, kam tedy přes operačního důstojníka vyslal hlídku policistů. Hlídka na místě muže sice nenašla, ale všimla si, že ze zastávky před chvílí odjel autobus, a tak jej dojeli, zastavili a podezřelého v něm skutečně našli.

„Oba muži skončili na policejní služebně a jsou podezřelí z trestného činu krádež. Jeden z nich měl navíc soudem zakázaný pobyt na území Prahy a je proto podezřelý z dalšího trestného činu. Kola v hodnotě 50 tisíc korun byla vrácena jejich majiteli,“ doplnil Daněk.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky zloději, kriminalista, kola, Praha, trestný čin, Slivenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský kriminalista chytil v době svého volna dva zloděje během chvíle  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.