Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladá žena se utopila, když si šla v opilosti zaplavat s kamarádkou do rybníka

Pětadvacetiletá žena se utopila v retenční nádrži Kotlářka v pražských Košířích, kde si byla zaplavat se svou kamarádkou. Podle policie předtím u rybníka společně popíjely alkohol. Mladá žena zmizela pod hladinou a už se nevynořila, bez známek života ji našli až přivolaní policejní potápěči.

Kamarádky si byly zaplavat v retenční nádrži Kotlářka

„V pondělí 15. srpna před desátou hodinou večerní jsme dostali oznámení o tom, že žena pohřešuje svou kamarádku, se kterou si byly po vypití alkoholu zaplavat v retenční nádrži Kotlářka. Jedna z žen následně zmizela pod hladinou,“ popsal pro naši redakci policejní mluvčí Jan Daněk.

Na místě zashaovali kromě policistů také hasiči. „Naši potápěči se na místě snažili nalézt a zachránit toho člověka, ale po delší době, kdy se jim nepodařilo nikoho najít, si případ převzala policie a policejní potápěč,“ popsal naší redakci mluvčí hasičů Martin Kavka.

Pátrání skončilo zhruba po hodině

Pátrání po ženě trvalo asi hodinu. „Ve spolupráci s potápěči se podařilo ženu, která je ročník narození 1997, nalézt pod hladinou bez známek života. Koroner na místě určil jako příčinu úmrtí utonutí pravděpodobně vlivem nějaké zdravotní komplikace,“ doplnil Daněk. Svou roli zřejmě sehrála i předchozí konzumace alkoholu. Kvůli přesné příčině úmrtí byla nařízena pitva.

V Česku se za rok utopí v průměru kolem 200 lidí, což je v porovnání s dalšími okolními státy vysoké číslo. Je to víc než v řadě přímořských států. Při plavání v řekách či rybnících lidé většinou přecení své schopnosti a správně neodhadnou situaci, při tonutích sehrává často roli i alkohol.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky neštěstí, úmrtí, utonutí, Praha, rybník, alkohol, potápěč, Košíře, Kotlářka, Martin Kavka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena se utopila, když si šla v opilosti zaplavat s kamarádkou do rybníka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.