Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Armén, který na Zličíně střílel na dva muže, přijal sedmiletý trest

Norajr Caturjan, který v roce 2016 střílel na dva muže před obchodním centrem na Zličíně v Praze, přijal sedmiletý trest vězení. Třiapadesátiletý Armén byl původně obžalován z pokusu o vraždu, podle dohody o vině a trestu, kterou dnes pravomocně schválil pražský městský soud, se ale dopustil pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Armén bude vyhoštěn a zaplatí pojišťovně

Caturjan byl původně odsouzen k 15 letům vězení jako uprchlý, nyní ale požádal o nové projednání svého případu. V úterý u soudu nepopřel, že střílel, muži ale podle něj zbraně vytáhli první.

Součástí schválené dohody, kterou poskytl mluvčí soudu Adam Wenig, je i vyhoštění Caturjana z Česka na neurčito. Musí také pojišťovně uhradit přes 300 tisíc korun. Caturjan byl potrestán i za nedovolené ozbrojování, střelnou zbraň totiž vlastnil nelegálně, stejně jako množství nábojů různých značek, které později policisté našli na půdě jeho domu v Karlštejně.

Střílelo se kvůli dluhům, poškození nevypovídali

Ke střelbě došlo v červenci 2016 u vjezdu do podzemních garáží obchodního centra. Caturjan na místo přišel společně s poškozenými, jeden z nich totiž údajně dlužil jeho známému peníze, píše se v dohodě. Poté, co zjistil, že se na místě nachází více lidí, vystřelil nejméně dvakrát na prvního z mužů, tomu se podařilo utéct. Caturjan pak vystřelil na druhého muže, kterého zasáhl osmkrát, zejména do paží a stehen.

Zranění muže přímo neohrožovala na životě, vyplývá z dohody. Caturjan v úterý vypověděl, že záměrně střílel tak, aby muže nezabil. Odmítl, že by na místo šel s úmyslem vyvolat konflikt, bránit se začal až ve chvíli, kdy podle něj muži vytáhli zbraně. K soudu v úterý přišli i oba poškození, první uvedl, že si na incident nepamatuje, druhý vypovídat odmítl.

Případem se soudy zabývaly už před pěti lety, kdy byl Caturjan souzen jako uprchlý. Tehdy mu v nepřítomnosti uložily patnáctiletý trest vězení, také ho vyhostily na neurčito. V nynějším řízení nesměl být obžalovaný potrestán přísněji než napoprvé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK, Ondřej Deml

Štítky soud, pokus o vraždu, trest, střelba, Zličín, věznice, Městský soud v Praze, Praha, Česko, Hrad Karlštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armén, který na Zličíně střílel na dva muže, přijal sedmiletý trest  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.