Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Policisté obvinili muže z výroby výbušných směsí. Skladoval je v bytě v Letňanech

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili z nedovoleného ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu muže, který v bytě v Letňanech vyráběl výbušné směsi. Hrozí mu až pět let vězení.

Muž si obstaral a vyrobil chemické látky a další příslušenství, které přechovával v bytě a sklepní kóji panelového domu v Letňanech. Minulý rok v březnu kvůli tomu museli dům částečně evakuovat v rámci rozsáhlé bezpečností akce.

„Obviněný si podle našich závěrů měl po delší dobu obstarávat prekurzory výbušnin a další chemické látky. Následně měl vyrábět výbušné směsi, iniciátory a odpalovací zařízení, jejichž funkčnost si měl zkoušet na dosud neustanoveném lesním místě,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Domovní prohlídku provedli kriminalisté ve spolupráci s Pyrotechnickou službou Policie ČR a Státním ústavem pro jadernou, chemickou a biologickou ochranu byly zajištěny nebezpečné a výbušné látky.

„Jednalo se především o  trhavinu pentrit, třaskavinu fulminát rtuťnatý, trhavinu hexogen, trhavinu ethylenglykoldinitrát a nemalé množství jedovatých látek a prekurzorů výbušnin,“ vysvětlil Ibehej. Znalci pak potvrdili, že látky, které přechovával, byly zcela způsobilé výbuchu.

Kriminalisté muže za  trestní činy nedovoleného ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu stíhají na svobodě, pokud ho soud shledá vinným, může do vězení až na pět let.


 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky obvinění, výbušniny, Letňany, výroba, trest, policie, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Pyrotechnická služba, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté obvinili muže z výroby výbušných směsí.  Skladoval je v bytě v Letňanech  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.