Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Muž ukradl nepozorné ženě platební kartu. Za mřížemi může strávit až dva roky

Pražští policisté hledají muže, který v obchodě v Praze 6 ukradl jiné zákaznici pouzdro s doklady a platební kartou. Využil ženiny nepozornosti a vše si schoval i se svým nákupem do batohu. Za zdánlivě banální trestný čin mu hrozí až dva roky ve vězení.

Žena nakupovala v obchodě v ulici Makovského odpoledne začátkem června. „Když přistoupila k pokladně, odložila si černé pouzdro s doklady a platebními kartami na mrazák, aby mohla jednu z karet lépe vyndat,“ uvedla na policejním webu mluvčí Martina Špryslová.

Na pouzdro ale na chvíli zapomněla a pokračovala s placením. „Vzápětí k pokladně přišel další zákazník, který si všiml zapomenutého pouzdra a později si ho schoval spolu s nákupem do batohu,“ vysvětlila situaci Špryslová. Starší žena si pak na pouzdro vzpomněla, bylo už ale pryč.

Kamery v provozovně i nákupním centru ale muže zachytili a policie teď žádá o pomoc s jeho identifikací. „Muž je silnější vyšší postavy a mohlo by mu být kolem 30 až 40 let. Je holohlavý s kratší bradkou, kdy na týlu hlavy má tmavě hnědé vlasy, ze kterých má vytvořené dredy. V době krádeže měl na sobě černo-šedé tříčtvrteční maskáčové kalhoty, černé triko s krátkým rukávem, černé boty a přes rameno černý batoh,“ popsala zloděje Špryslová.

Krádež se hledanému nemusí vyplatit. „V současné době policisté tento případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi,“ dodala Špryslová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, platební karta, pátrání, vězení, batoh, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž ukradl nepozorné ženě platební kartu. Za mřížemi může strávit až dva roky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.