Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodnice nabízela lidem focení s ohroženou sovou. Žena skončila v poutech, sova u záchranářů

Teplé počasí do ulic Prahy láká nejen turisty, ale také lidi, kteří chtějí na jejich přítomnosti vydělat, a to jak legálně, tak i nelegálně. Právě to je případ ženy, která přímo na Staroměstském náměstí využívala k zisku silně ohroženou sovu pálenou. Turistům nabízela, aby se se sovou vyfotili a za to inkasovala peníze. Na její jednání si však posvítili pražští strážníci.

„Hlídka strážníků si v sobotu odpoledne na Staroměstském náměstí všimla ženy, která nabízela sovu pálenou kolemjdoucím za úplatu. Sova pálená coby chráněný silně ohrožený tvor, navíc noční živočich, byla v ruchu města neustále vyndávána a zandávána do tašky a nucena k výkonům, které překračovaly její sílu s ohledem na fyzický stav a biologické schopnosti,“ popsala na Facebooku mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Dvacetiletá cizinka strážníkům nebyla schopná žádným důvěryhodným způsobem doložit vlastnictví zvířete a neměla ani doklady potřebné k vystoupení se zvířetem. „S ohledem na souběh několika protiprávních jednání, včetně podezření na týrání zvířete, hlídka rozhodla o odebrání sovy,“ uvedla mluvčí.

To se však ženě nelíbilo, a tak stále ignorovala výzvy strážníků ke spolupráci a začala se aktivně bránit. „Proto hlídka použila donucovací prostředky. Sova byla předána do dočasné péče záchranné stanici. O jejím dalším osudu bude nyní rozhodovat Česká inspekce životního prostředí,“ napsala mluvčí a dodala, že protiprávním jednáním ženy se budou zabývat správní orgány.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky sova pálená, týrání, podvod, Praha, Staroměstské náměstí, Facebook, fotografie, Česká inspekce životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice nabízela lidem focení s ohroženou sovou. Žena skončila v poutech, sova u záchranářů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.