Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý agresor zbil svého psa, pak ho skopl z pěti metrů na beton

Velmi nepříjemnou událost spojenou s týráním psa řešili pražští strážníci, které dva rybáři zavolali k Vltavě. Rybáři nad sebou nejdřív zaslechli, jak muž bije svého psa a křičí na něj, že ho naučí plavat. Pak agresor psa skopnul z asi pětimetrové zídky k Vltavě. Pes však dopadl na beton vedle rybářů, kteří se rozhodli zavolat strážníky. K incidentu došlo ve středu 8. června po čtvrté hodině odpolední na Bubenském nábřeží v Praze 7.

Pes přežil pád bez viditelných zranění

Pes naštěstí přežil pád z pětimetrové zídky na beton bez viditelných zranění, ale v bezpečí nebyl, protože si pro něj agresor chtěl přijít. Dva rybáři, u kterých pes přistál, se však rozhodli, že mu psa nevrátí a místo toho zavolali městskou policii a pracovnici ze spolku na ochranu zvířat, která zkontaktovala Státní veterinární správu.

Přivolaní strážníci na místě načetli psovi čip a zjistili, že opilý muž na místě je skutečně jeho majitel. Z očkovacího průkazu však bylo zřejmé, že platnost povinného očkování psa proti vzteklině vypršela v červnu 2020.

Pejsek skončil v trojském útulku

„Lékařka Státní veterinární správy, která přijela na místo a seznámila se s případem, rozhodla, že pes bude umístěn do trojského útulku a s majitelem psa bude zahájeno řízení o umístění psa do předběžné náhradní péče,“ uvedla na sociálních sítích pražských strážníků mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Pes, který útok svého majitele přežil bez zevných zranění, si v těchto dnech užívá klid a péči pracovníků útulku. Dnes ho pracovníci komplexně vyšetří a na základě výsledků veterinární správa a správní orgán rozhodnou o dalším postupu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky agresor, pes, násilí, útulek, Praha, beton, Vltava, úraz, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý agresor zbil svého psa, pak ho skopl z pěti metrů na beton  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.