Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Úspěšný květen pražských kriminalistů ze Čtyřky. Vyřešili loupeže, krádež i vydírání

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu objasnili od začátku května dvě loupeže, krádež a jeden případ vydírání. Ke všem trestným činům došlo v Praze 4 a policistům se podařilo najít celkem osm podezřelých.

Z prodejny si muž odnesl několik desítek tisíc

První případ se odehrál 6. května v odpoledních hodinách v obchodě se zdravou výživou „Podezřelý vstoupil do prodejny a namířil si to přímo k prodejnímu pultu. Vzápětí požadoval od prodavače veškeré bankovky i mince. Podezřelý si z obchodu odnesl finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Martina Špryslová.

Prodavač muže ale popsal policistům a hlídka ho poznala na útěku, zatkla a převezla na policejní služebnu. Pětadvacetiletý muž byl pak obviněn z krádeže.

Za loupež hrozí až deset let ve vězení

O tři dny později v pondělí 9. května došlo k loupeži před lékárnou u obchodního centra na Chodově. „K poškozenému přistoupili dva muži a požadovali od něj peníze pod pohrůžkou fyzického násilí. Vzápětí jeden z nich uchopil poškozeného, aby se nemohl bránit a druhý mu vyndal z kapsy jeho mobilní telefon,“ popsala Špryslová.

Napadený muž dvojici ze strachu telefon i odemkl. „Kriminalisté vyhodnotili veškeré stopy zajištěné na místě činu a jeden z kriminalistů na základě své místní znalosti určil identitu podezřelého,“ sdělila Špryslová. Pachatele vypátrali a teď jim za loupež a výtržnictví hrozí až deset let za mřížemi.

Útočníci hodili do stanu žhavé uhlíky

K nejnásilnějšímu činu došlo v půlce května brzy ráno nedaleko autobusové točny na Hájích. „Trojice podezřelých vnikla do stanu a napadla kopanci i teleskopickým obuškem dva nocležníky a požadovala od nich vrácení finanční částky. Před útěkem podezřelí hodili do stanu rozžhavené uhlíky, které způsobily muži i ženě popáleniny a škodu na majetku,“ uvedla Špryslová.

Napadená dvojice útočníky znala a kriminalisté tak brzy všechny identifikovali. Trojice je obviněna ze spáchání trestných činů vydírání a ublížení na zdraví a v případě odsouzení jim hrozí až osm let za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, kriminalisté, přepadení, loupež, krádež, Praha, stan, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Úspěšný květen pražských kriminalistů ze Čtyřky. Vyřešili loupeže, krádež i vydírání  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.