Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policie dopadla dva z hlavních dealerů pervitinu na Černém Mostě. Drogy nejčastěji prodávali u metra

Pražští kriminalisté během tří týdnů zadrželi dva dealery pervitinu na Černém Mostě, kteří drogy prodávali u stanic metra nebo v podzemních garážích obchodního centra. Při domovní prohlídkách u nich našli stovky gramů drog a skoro půl milionu korun. Oběma hrozí až deset let za mřížemi.

Z vězení se dostal teprve před rokem

První zatčeného teprve před rokem pustili z vězení a hned se vrátil k trestné činnosti. Drogy prodával v okolí svého bydliště, ve stanicích metra nebo v podzemních garáží nedalekého obchodního centra. Právě tam hned po předávce pervitinu šestapadesátiletého muže kriminalisté zadrželi.

„Recidivista byl ze zkušenosti z minulých zadržení extrémně opatrný a svou činnost se neustále pokoušel kamuflovat. Během dne několikrát měnil oblečení a účesy, aby policisty zmátl, ale to mu nebylo nic platné,“ uvedla v prohlášené pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

U obviněného doma pak policisté našli stovky gramů pervitinu připraveného k distribuci, marihuanu, hašiš, extázi, váhy, sáčky a další věci potřebné k distribuci. K tomu skoro půl milionu korun a několik falešných dvoutisícovek.

Muž si tak financoval nákladný životní styl

Druhý muž dostal pouta hned před svým bytem v Praze 9, poté, co prodal dávku odběrateli. Podle policie si tak financoval nákladný životní styl.

Osmačtyřicetiletý zadržený se činil, obchodoval denně a za týden prodal více než sto gramů pervitinu. „Distribuce probíhala přímo v jeho bydlišti na sídlišti Černý Most a to nejčastěji v okolí jeho domu a taktéž u stanice metra. Svoji činnost se snažil skrývat a prodával jen prověřeným odběratelům,“ popsala Siřišťová.

Při zadržení měl u sebe skoro sto gramů vysoce kvalitního pervitinu, kdy následná odborná expertíza zjistila, že se jednalo o pervitin s účinnou látkou téměř 78 procent. V jeho bytě pak odhalili sáčky, váhy, pervitin, hotovost a mobilní telefony.

„Oba muži jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, zatčení, pervitin, peníze, dealer, Černý Most, metamfetamin, stanice metra, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie dopadla dva z hlavních dealerů pervitinu na Černém Mostě. Drogy nejčastěji prodávali u metra  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.