Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík ukradl druhému batoh. Pak poslal selfie s ukradeným řidičákem do půjčovny aut

Na policejní služebnu na Pankráci přišel muž oznámit, že mu zloděj ukradl batoh, ve kterém měl notebook a peněženku s doklady a platební kartou. Způsobená škoda se pohybovala kolem dvaceti tisíc korun. Později policisté přišli na to, že s kradeným řidičákem se vyfotil mladík, který chtěl doklad použít k založení účtu v půjčovně sdílených aut.

Policisté zjstili, že mladík se snaží na kradené doklady zakládat účty u různých společností, půjčovna aut byla jednou z nich. U carsharingové firmy Anytime je potřeba verifikace účtu zasláním selfie s požadovaným dokladem. Právě proto se mladík vyfotil s řidičákem a fotku poslal společnosti.

„Zatím neznámého mladíka bychom se potřebovali zeptat na pár detailů k celému případu. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo přímo kolegům na místní oddělení Pankrác,“ uvedl ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Jan Daněk.

Policie případ prověřuje pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.


Aktualizace: Mladík z fotografie se v pátek odpoledne přišel sám přihlásit na místní oddělení policie Pankrác. Uvedl okolnosti, za kterých fotografie vznikla a policisté budou nyní dál případ prověřovat. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky selfie, řidičák, krádež, batoh, Praha, Pankrác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Zvěřina

Ten zloděj, to je pane hlavička....

Sobota, 7. května 2022, 08:35Odpovědět

Mladík ukradl druhému batoh. Pak poslal selfie s ukradeným řidičákem do půjčovny aut  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.