Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Muž přepadl poštu v Praze, peníze ještě ten večer utratil v nočním klubu

V úterý 26. dubna 2022 krátce po druhé hodině odpoledne došlo v ulici Milady Horákové v Praze 7 k loupežnému přepadení pošty. Muž pracovnici pošty předal papírek, na kterém bylo napsáno: „V tašce mám pistoli, dejte mi peníze, nebo budu střílet!“. Žena za přepážkou muži vydala peníze, které v tu chvíli byly v pokladně. Pak se dal zloděj na útěk.

Loupež v Praze, cesta do Kolína, taxík do Pardubic a vlak do Olomouce

Kriminalisté sehnali kamerové záznamy z provozovny a nejbližšího okolí a po muži začali pátrat. Pátrání je zavedlo až do Kolína, kde si muž vzal taxi, nechal se odvézt do Pardubic a z Pardubic odjel vlakem do Olomouce, kde navštívil nejbližší night club. Tam během noci muž nechal celý lup a ráno odešel na ubytovnu, ze které už ho odvedli policisté.

„Díky rychlé a kvalitní operativně pátrací činnosti celého oddělení a perfektní spolupráci s jinými kraji, se podařilo podezřelého dopadnout do jednoho dne od loupeže,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Lupič uvedl, že ho život na ulici nebaví, a tak chce zpátky do vězení

Kriminalisté lustrací zjistili, že muž byl už několikrát soudně trestaný a od roku 2014 si odpykával trest odnětí svobody za loupežné přepadení té samé pobočky pošty, na svobodu se přitom dostal až letos v únoru.

„U výslechu se kriminalistům k přepadení doznal a také uvedl, že život na ulici ho nebaví, a proto chtěl zpátky do vězení. Padesátiletý muž je nyní stíhán vazebně a v případě odsouzení, může strávit za trestný čin loupež, dalších až deset let za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky přepadení, pošta, zloděj, Praha, peníze, Milada Horáková, Pardubice, Olomouc, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž přepadl poštu v Praze, peníze ještě ten večer utratil v nočním klubu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.