Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soud vyhostil Brita, který se popálil na letišti. V batohu měl část granátu

Obvodní soud pro Prahu 6 dnes uznal Brita, kterému v úterý na pražském Letišti Václava Havla vzplanul batoh, vinným z přečinu nedovolené ozbrojování. Na tři roky ho vyhostil z Česka, řekla mluvčí soudu Zuzana Barochová. Podle mluvčího městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly měl muž v zavazadle část vojenského granátu. Na vývoj v případu upozornily Česká televize a CNN Prima News.

Muž nejednal úmyslně

Brit utrpěl lehčí popáleniny. Kvůli bezpečnosti byla evakuována spojovací chodba mezi terminály 1 a 2 pražského letiště a pro soukromou dopravu byly zhruba hodinu a půl uzavřeny příjezdy na letiště.

Rozhodnutí soudu je podle mluvčí soudu pravomocné. „Muž byl již propuštěn ze zadržení," uvedla Barochová. Soud rozhodl o vině Brita trestním příkazem, část vojenského granátu zároveň nechal propadnout. Případ se podle Cimbaly odehrál ve zkráceném řízení. CNN Prima News uvedla, že Brit nejednal úmyslně.

Mělo se za to, že jde o zábavnou pyrotechniku

Britovi začal hořet batoh v úterý ráno na terminálu 2. Dočasně byl kvůli tomu podle letiště omezen provoz hal, odbavení fungovalo bez omezení. Pro soukromá auta byly uzavřeny příjezdové cesty ke všem terminálům, provoz hromadné dopravy nebyl přerušen. Kolem půl jedenácté dopoledne bezpečnostní opatření skončila a příjezd na letiště byl obnoven.

Policie si zprvu myslela, že šlo nejspíš o neodbornou manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Popáleného cizince ošetřili na letišti členové Asociace samaritánů České republiky, kteří tam vykonávají stálou lékařskou službu.

Na Letišti Václava Havla v Ruzyni se dnes v Terminálu 2 popálil občan Velké Británie. Na místě zasahovaly jednotky integrovaného záchranného systému a příjezd na letiště osobní dopravou byl na desítky minut uzavřen. Podle policie může být na vině...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky Velký Británie, kriminalita, letectví, Letiště Praha, vyhoštění, letiště, batoh, Letiště Václava Havla, Česká televize, CNN Prima News, Státní zastupitelství ČR, Česko, Praha, Asociace samaritánů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Dvořák

Také s sebou vozím kus handgranátu. Co kdybych, naprosto bez úmyslu, našel ten druhý kus.

Pátek, 15. dubna 2022, 13:10Odpovědět

Soud vyhostil Brita, který se popálil na letišti. V batohu měl část granátu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.