Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nelegální herna se tvářila jako sportbar. Provozovateli hrozí pokuta 50 milionů

Pražští celníci v pondělí 4. dubna večer kontrolovali provozovny v Nuslích kvůli nelegálnímu hazardu, nakonec v průběhu dvou týdnů podruhé odhalili nelegální hernu, která vyhlížela jako sportbar. „Provozovatel se evidentně nepoučil, protože ani tentokrát neměl patřičné povolení od ministerstva financí,“ uvedla mluvčí celníků v tiskové zprávě.

„Před necelými dvěma týdny bylo na místě zadrženo deset technických herních zařízení, 74 kusů klíčů k těmto zařízením a finanční hotovost ve výši téměř 50 tisíc korun. I podruhé byli celníci úspěšní, když uvnitř herny objevili dalších šest kusů technických herních zařízení, která následně zadrželi. Celkově bylo v této jedné herně během pár dní zadrženo 16 kusů technických herních zařízení nejrůznějších značek v hodnotě 1 568 000 korun,“ popsala situaci tisková mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Prahu Nikola Soukalová.

Při druhé kontrole se celníkům nepodařilo automaty na místě otevřít a vyjmout z nich finanční hotovost. „Mnohdy se totiž stává, že provozovatelé a obsluha herny různě nespolupracují a odmítají vydat klíče k herním zařízením. V takovýchto případech se výherní hrací automaty umístí do celního skladu a otevírají se až po vypršení zákonné lhůty za přítomnosti právního zástupce společnosti a zámečníka,“ uvedla mluvčí a dodala, že dozorová činnost celníků nad oblastí nelegálního hazardu bude v Praze probíhat i nadále.

Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí hotovosti a veškerého zařízení, které k provozování nelegálního hazardu sloužilo.

Ohodnoť článek

Foto Celní správa

Štítky Celní správa, herna, kontroly, sportbar, Praha, hazardní hra, hotové peníze, Nusle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nelegální herna se tvářila jako sportbar. Provozovateli hrozí pokuta 50 milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.