Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Bývalý voják brutálně napadal lidi v Praze. Útočil cihlou, pěstmi i kopanci

Pražští kriminalisté před několika dny zadrželi dvaačtyřicetiletého cizince, který od května minulého roku až do současnosti hned několikrát brutálním způsobem napadl několik lidí v Praze. Muži hrozí až tři roky ve vězení.

Agresor útočil kopy, pěstmi i hozenou cihlou

První případ se stal loni v květnu na ubytovně v Praze 8, kde ho dva muži upozornili na zákaz kouření ve společné kuchyňce. Kvůli tomu oba muže brutálně zbil. „Jednomu z nich zlomil nos a rozlámal obličejové kosti a druhému způsobil několik tržných ran v obličeji. Svůj útok navíc doprovázel výhrůžkami zabitím,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová první případ a dodala, že muž měl u sebe v době útoku nůž.

Dalšího případ se stal loni v listopadu u obchodního centra v pražských Vršovicích, kde po slovní rozepři napadl o šest let mladšího muže, kterého opakovanými údery do obličeje a horní poloviny těla srazil na zem a pak jej na zemi kopal do hlavy a zad. „Útok trval několik minut a jen shodou šťastných okolností při něm nedošlo k závažnější újmě na zdraví poškozeného,“ dodala mluvčí.

V polovině letošního března agresor na ulici v Praze 4 napadl staršího muže. „Po poškozeném urputně požadoval cigaretu a následně chtěl, aby si sundal brýle. Muž ze strachu nasedl do svého auta, kde se uzamkl. Podezřelý vzal z blízkého staveniště cihlu a tu prohodil předním oknem vozidla po poškozeném, přičemž mu způsobil poranění ramene a škodu na vozidle,“ popsala třetí případ mluvčí.

Agresorem byl bývalý voják

Kriminalisté muže zadrželi až v uplynulých dnech. „Jelikož kolegové pracovali s informací, že se jedná o bývalého profesionálního vojáka, který ovládá bojová umění a věnoval se aktivně boxu a mohl být ozbrojen, použili při jeho zadržení donucovacích prostředků. Nejprve hrozbu namířenou střelnou zbraní, a protože se podezřelý aktivně zadržení i nadále bránil, tak hmaty, chvaty a údery a teleskopický obušek. Po zadržení u muže policisté nalezli pět speciálně upravených vrhacích nožů,“ řekla Violeta Siřišťová.

Dvaačtyřicetiletého cizince policisté obvinili ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, a tak mu v případě odsouzení hrozí až tři roky ve vězení. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 akceptoval,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky napadení, útok, voják, cizinec, zadržení, Praha, cihla, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...a jakou řečí cizinec hovořil ?

Pondělí, 4. dubna 2022, 05:35Odpovědět

VIDEO: Bývalý voják brutálně napadal lidi v Praze. Útočil cihlou, pěstmi i kopanci  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.