Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Střelce z úřadu práce chce policie obžalovat z vraždy. Spojují s ním ještě útok kyselinou a výbuch

Policie navrhla obžalovat střelce, který je obviněný z loňské vraždy zaměstnankyně úřadu práce v Bělehradské ulici. K tomu je ještě podezřelý z polití jiné ženy kyselinou a z výbuchu nástražného systému, při kterém byl zraněn policista. Stíhaný muž zůstává ve vazbě.

Rozhodne státní zástupkyně

"Spisový materiál byl s návrhem na podání obžaloby předložen státní zástupkyni Městského státního zastupitelství v Praze. Státní zástupkyně nyní věc podrobně prostuduje a rozhodne, zda podá k příslušnému soudu na obviněného obžalobu, případně vyřídí věc jinak, či vrátí věc k doplnění policejnímu orgánu," popsal mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Podrobnější informace k věci zatím Cimbala poskytovat nechce. Odkázal na to, že přípravné trestní řízení je podle zákona neveřejné. "Kvalifikaci a počet skutků pravděpodobně upřesním až s informací o případně podané obžalobě," dodal. 

Msta za údajná příkoří

Šestašedesátiletého muže zadrželi policisté loni v červnu v centru hlavního města několik hodin po střelbě na úřadu práce v Praze 2. Měl u sebe nelegálně drženou zbraň. Další zbraň, podomácku vyrobenou brokovnici, objevili v jeho autě.

Policisté následně uvedli, že muž se přiznal. Vedle zastřelení úřednice ho spojují také s politím jiné ženy kyselinou ve Středočeském kraji a s výbuchem nástražného systému a zraněním policisty v bytě v pražské Libni. Incident v Libni policie kvalifikovala jako pokus o vraždu.

Z výslechu muže podle policistů vyplynulo, že chtěl v páchání zvlášť závažných zločinů pokračovat, a to vůči lidem, s nimiž měl v posledních letech spory, rodinným příslušníkům, úředníkům různých institucí či bývalým kolegům. Motivem byla msta za údajná příkoří. Zastřelené úřednici písemně vyhrožoval už v roce 2016. V minulosti totiž neúspěšně žádal o podporu v nezaměstnanosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jaroslav Šejko

Štítky kriminalita, vražda, střelba, úřad práce, policie, obvinění, Úřad práce České republiky, kyselina, výbuch, Městské státní zastupitelství v Praze, Libeň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelce z úřadu práce chce policie obžalovat z vraždy. Spojují s ním ještě útok kyselinou a výbuch  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.