Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Dva muži s pistolí přepadli tři trafiky a sázkovku. Hrozí jim deset let ve vězení

Pražští kriminalisté v minulých dnech vyšetřovali sérii loupežných přepadení, kterých se během tří dnů dopustili dva muži. Ti s pistolí v ruce loupili ve třech trafikách v Praze 3, Praze 4 a Praze 10 a v sázkové kanceláři v Praze 9. Teď jim hrozí deset let ve vězení.

Muži loupili v trafikách se zbraní v ruce

„Napadené provozovny si předem natipovali a vybírali si zejména ty, ve kterých obsluhovala žena. Modus operandi byl ve všech případech stejný. První z podezřelých ohrožoval střelnou zbraní obsluhu a přitom si do přinesené tašky ukládal odcizené kartony cigaret a peníze z pokladen. Ve třech případech dokonce odcizil i peněženky samotným poškozeným. Druhý mezi tím hlídal vchod a zajišťoval hladký průběh akce,“ popsala postup mužů policejní mluvč Violeta Siřišťová a dodala, že muži si během loupeží odskočili i mimo Prahu, a to do obce Měchenice, kde se vloupali do prodejny smíšeného zboží.

Detektivové krajského ředitelství a pražští kriminalisté spojili síly a pár hodin po posledním loupežném přepadení sázkové kanceláře oba podezřelé zadrželi. „Devětatřicetiletý muž se zrovna vracel z kasina v pražském Karlíně, kde prohrál většinu uloupených peněz, ale ke svému autu již nestihl dorazit. Na ulici na něj totiž čekali kriminalisté, kteří ho za užití donucovacích prostředků zadrželi. Prohlídkou jeho vozidla nalezli střelnou zbraň a prostředky k maskování. Druhého z dvojice kriminalisté dopadli přímo u herního automatu v Praze 5, kde zrovna i on utrácel peníze z trestné činnosti. I zadržení sedmatřicetiletého muže se neobešlo bez použití donucovacích prostředků,“ uvedla mluvčí.

Muži se přiznali, teď jim hrozí deset let ve vězení

Oba muži skončili na policejní služebně, kde kriminalisté zjistili, že se jedná o recidivisty. „Starší z nich si za obdobnou trestnou činnost v minulosti odpykal mnohaleté tresty odnětí svobody. Mladší z dvojice není nikterak pozadu, jeho trestní rejstřík eviduje sedmadvacet trestů za majetkovou trestnou činnost,“ pověděla Violeta Siřišťová.

Muži za tři dny způsobili škodu za téměř 250 tisíc korun a oběma mužům sdělila komisařka čtvrtého policejního obvodu obvinění ze spáchání trestných činů loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Oba muži, kteří se pod tíhou důkazů k trestné činnosti doznali, nakonec skončili po rozhodnutí soudu ve vazbě a hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky přepadení, trafika, dopadení, sázková kancelář, Praha, věznice, peníze, kriminalita, Měchenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži s pistolí přepadli tři trafiky a sázkovku. Hrozí jim deset let ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.