Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie stíhá Tušla za stalking, Peterkové hrozí osm let za šíření dezinformací

Policie zahájila trestní stíhání Jany Peterkové, které hrozí až osm let ve vězení za šíření dezinformací a poplašných zprávy. Policie trestně stíhá také Patrika Tušla, který dlouhodobě pronásleduje například prezidenta České lékařské komory Milana Kubka.

Patrik Tušl pronásledoval prezidenta České lékařské komory

„Kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu pražské policie zahájili trestní stíhání dvou osob, které jsou podezřelé z trestné činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

V prvním případě se jedná o devětadvacetiletého Patrika Tušla, který je podezřelý ze spáchání pokračujícího přečinu nebezpečného pronásledování. Tušl dlouhodobě pronásledoval prezidenta České lékařské komory Milana Kubka a jeho rodinu, čímž ho mimo jiné omezoval v běžném způsobu života.

„Poměrně zajímavý je jeden z motivů jednání podezřelého. Tím je podle zjištění kriminalistů získávání finančních darů od jeho podporovatelů,“ pověděl Daněk.

Policie podle Tušla jeho činnost zkresluje. Uvedl, že si nemyslí, že někoho pronásledoval, prý jen chtěl, aby dotyční odpovídali na dotazy. „Že mu řeknu dobytek? Nestydím se za to a klidně bych to zopakoval,“ uvedl Tušl pro server Aktuálně.cz k pronásledování Milana Kubka.

Jana Peterková šířila poplašnou zprávu

Druhou stíhanou je pětačtyřicetiletá Jana Peterková, která je podezřelá ze zločinu šíření poplašné zprávy spáchaném v době nouzového stavu.

„Podezřelá skrze sociální sítě dlouhodobě šířila různé poplašné zprávy například o tom, že došlo k úmrtí seniorů po podání vakcín v domově důchodců, kdy cílem bylo vyvolat v posluchačích a sledujících osobách pocit strachu z vakcinace. Jindy zase tvrdila, že Česká republika bude obsazená vojsky NATA, kdy cílem tohoto kroku je naprosté vyhlazení Čechů. V dalším případě říkala, že budou koncentrační tábory, ve kterých budou zavřené osoby, které se nepodvolí vládním opatřením,“ popsal Daněk. 

Peterkové hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dezinformatori.cz

Štítky stalking, dezinformace, Peterková, Tušl, policie, Praha, Jana Peterková, Milan Kubek, Česká lékařská komora, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Jak za bolševika! Tak je blbá, ale osm let?????????‍♂️

Pátek, 28. ledna 2022, 07:35Odpovědět

Policie stíhá Tušla za stalking, Peterkové hrozí osm let za šíření dezinformací  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.