Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranné složky v Praze zatím kvůli oslavám konce roku neřešily větší problémy

Záchranné složky v Praze v souvislosti se silvestrovskými oslavami zatím nezaznamenaly do dnešních 18:00 větší problémy. Protože neplatí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti, není omezena provozní doba restaurací či barů, tak například záchranná služba očekává, že dnešní služba bude tradičně nejvytíženější v celém roce, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Silvestrovské oslavy letos omezí covidová situace. Podívejte se, co je nutné dodržovat

Česko dnes o půlnoci přivítá nový rok. Podobně jako loni budou oslavy poznamenané pandemií nemoci covid-19. Přestože šíření koronavirové infekce v poslední týdnech zpomaluje, rozhodla vláda v obavě před šířením varianty omikron o přechodném...

V Praze je zatím podle Poštové poklidný večer. "Byla ošetřena jedna cizinka, mladá žena, která měla alergickou reakci. To ale nesouviselo s novoročními oslavami. Kolegové stále rozkládají stany, uvidíme, co večer přinese," uvedla.

Záchranná služba hlavního města Prahy poprvé po 16 letech na Václavské náměstí nepřistavila modul pro hromadná neštěstí Golem, náhradou za něj je stan. Poštová už dříve uvedla, že na Václavském náměstí budou dvě posádky včetně lékaře a další dvě na Staroměstském náměstí. V pohotovosti bude rovněž koordinační vůz, který bude spolupracovat s policií a strážníky.

Ani policie podle svého tiskového oddělení v ulicích zatím nemusela řešit žádné zásadní události. Na bezpečnost, dodržování veřejného pořádku stejně jako platných vládních nařízení v hlavním městě dohlížejí dnes večer stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby. Zapojen je také antikonfliktní tým, speciální a krajské pořádkové jednotky. Policii pomáhají strážníci městské policie.

Silvestr se blíží. Stovky policistů budou v ulicích Prahy kontrolovat dodržování bezpečnosti a vládních nařízení

Během silvestrovských oslav budou v ulicích Prahy dohlížet na bezpečnost stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky. Ti budou kromě bezpečnosti dohlížet...

Pražští hasiči museli podle informací na twitteru krátce po 18:00 zasahovat u prvního případu v souvislosti s pyrotechnikou. V ulici Na Hroudě začaly od petardy hořet křoviny. Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy podle svého mluvčího Martina Kavky slouží dnes v běžném počtu, nepředpokládá výrazné problémy, uvedl.

V Praze je od loňska zakázáno používat na vybraných místech pyrotechniku. Patří mezi ně památková rezervace, přírodní parky a chráněná území, okolí vodních toků a ostrovy, přehrady a hráze. Zákaz platí i v okolí trojské zoo a domovů pro seniory a dalších pobytových sociálních zařízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Praha

Štítky ČR, policie, hasiči, koronavirus, zábava, silvestr, Praha, Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy, Václavské náměstí, Martin Kavka, Hasičský záchranný sbor, Golo, Staroměstské náměstí, Twitter

Záchranné složky v Praze zatím kvůli oslavám konce roku neřešily větší problémy  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.