Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté objevili další varnu pervitinu. Muži vařili v bývalé pěstírně marihuany

Pražští kriminalisté odhalili varnu pervitinu ve stejném místě, kde se před dvěma lety nacházela pěstírna konopí. Policisté zjistili, že vařiči si na fiktivní jméno pronajímali vždy na více než čtrnáct dní byty po celé Praze, ve kterých poté společně drogu vařili. Zásahová jednotka zadržela při závěrečné akci dva podezřelé muže na pražském Žižkově, při následné domovní prohlídce objevili pervitin, finanční hotovost i zbraně.

Pražští kriminalisté svou prací zjistili, že se v Praze pohybují dva muži, kteří mají velmi blízko k velkému množství pervitinu. Na oba se tak zaměřili, začali intenzivně pátrat v jejich okolí a postupně celý případ během půl roku rozkryli. „Zjistili, že si na fiktivní firmu nebo jméno pronajímali vždy na více než čtrnáct dní byty po celé Praze, ve kterých poté společně drogu vařili. Po jejich odchodu si pronajímatelé stěžovali především na silný zápach, a také na nepovolené úpravy interiéru jako přetěsňování oken, nebo oblepování dveří izolační páskou. V prodejně chemikálií pravidelně nakupovali všechno potřebné vybavení a chemikálie, které jsou k výrobě drogy potřeba,“ popsal postup mužů policejní mluvčí Richard Hrdina.

Dva muži se posléze přesunuli do objektu v ulici Dr. Jánského v Černošicích, kde vařili asi desetkrát a jen při posledním varu vyrobili více než dvě stě gramů pervitinu, který poté distribuovali dál nebo s ním platili za různé sexuální služby.

Na konci listopadu kriminalisté provedli společně se zásahovou jednotkou zásah v Seifertově ulici v Praze 3, kde které oba podezřelé muže zadrželi. „Při následné domovní prohlídce zajistili kromě několika zbraní a finanční hotovosti také přes dvě stě gramu pervitinu, který vyráběli ve sklepních prostorách, ve stanu určenému k pěstování marihuany. Na stejném místě se totiž před dvěma lety nacházela pěstírna konopí,“ popsal mluvčí a dodal, že oba muži ve věku 34 a 31 let mají bohatou trestní minulost a jsou podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, varna, zásah, Žižkov, Praha 3, metamfetamin, Praha

Policisté objevili další varnu pervitinu. Muži vařili v bývalé pěstírně marihuany  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.