Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Všechno se dá vyřešit, pojďte na pivko! Policisté zachránili život muži, který chtěl skočit z mostu

Den před Štědrým dnem kolem jedné hodiny odpoledne policisté zachraňovali život muži, který chtěl skočit z Palackého mostu v Praze. Člověk, který policisty zavolal, uvedl, že na mostě stojí muž, který přelezl zábradlí a chystá se skočit. Policisté neváhali, vyrazili na místo a brilantním zásahem muži zachránili život.

Muž tvrdil, že nic nemá, jen exekuce

„Oznamovatel uvedl, že na mostě má být muž, který přelezl zábradlí, má vypadat jako bezdomovec, vede nějaké divné řeči a podle všeho se chystá skočit,“ popsal pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Jan Daněk. Na místo tedy vyrazili kriminalisté z Prahy 1 a policisté z Vinohrad. „Kolegové po příjezdu zjistili, že muž stojí na zábradlí a od prvního pohledu bylo vidět, že je pod vlivem alkoholu.“

Když se k muži policisté začali přibližovat, řekl jim, ať ho nechají být, že je bezdomovec, je z Havířova a nikoho v Praze nemá. „Policistům muž sdělil, že nic nemá, pouze exekuce a je na tomto světě zbytečný, že skočí a bude mít klid,“ uvedl Daněk.

„Půjdeme na pivko, pojďte!“

Policistům se s mužem podařilo navázat konverzaci, která působila velmi přirozeně a přátelsky. „Já vám zapálím, co?“ zeptal se jeden z policistů muže, když zjistil, že v ruce drží vyhaslou cigaretu. „Pojďte si dát s náma. Půjdeme na pivko, pojďte!“ Když muž policistům řekl, že je z Havířova, kde má rodinu, ale trápí ho problémy, které má v životě, odpověděl mu policista, že všechno se dá vždy vyřešit.

Díky konverzaci se policisté dostali k muži blíž, podařilo se jim jej chytit a přetáhnout ho zpátky na tu bezpečnější stranu zábradlí. „Muž nadýchal přes dvě promile a skončil v péči rychlé záchranné služby,“ dodal mluvčí policisté.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky záchrana života, skok, most, Praha, zábradlí, Štědrý den, Havířov, Drbna.cz, Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno se dá vyřešit, pojďte na pivko! Policisté zachránili život muži, který chtěl skočit z mostu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.