Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další požár stromečku. Policista skončil v nemocnici, nadýchal se kouře při evakuaci lidí

Pražští hasiči v sobotu večer zasahovali u dalšího požáru, který způsobila neopatrnost při používání prskavky na vánočním stromku. Plameny způsobily v bytě v Bryksově ulici na Černém Mostě škodu zhruba 200 tisíc korun. Policisté tři osoby z bytu zachránili, dalších dvacet obyvatel z patra evakuovali.

Neopatrnost při používání prskavky způsobila požár stromečku. Hasiči se o Vánocích nenudili

Pražští hasiči zasahovali během Štědrého dne u několika požárů spojených s vánoční dekorací. Mimo jiné je zaměstnal také požár v ulici Na Hřebenkách na Smíchově, kde hořel odpad v opuštěném objektu, který navštěvují osoby bez domova.

Před podobnými požáry způsobenými prskavkami či svíčkami hasiči před Vánoci každoročně varují, i letos ale k několika museli vyjíždět. Na Štědrý den zaznamenali v celé republice celkem 46 požárů, podobně jako loni. Výrazně se ale zvýšil počet zraněných - před rokem byli čtyři, letos 21.

„Z bytu na Černém Mostě, ve kterém začal hořet vánoční stromeček od prskavky, policisté zachránili tři lidi. Jeden ze zasahujících policistů se při zákroku nadýchal kouře a skončil v nemocnici,“ potvrdila policie na svém twitterovém účtu.

Příčinou požáru je podle hasičů neopatrnost při použití prskavky na vánočním stromku. „Požár způsobil škodu 200 tisíc korun,“ dodal mluvčí hasičů Martin Kavka.

Neopatrnost při používání prskavky způsobila požár stromečku a následně i bytu na pražském Smíchově už během vánočního večera. „Požár byl rychle lokalizován, hasiči použili jeden vodní proud na dohašení stromku, sedačky a dalšího vybavení v bytě. Následně odvětrali byt a provedli závěrečnou kontrolu místa požáru, během kterého došlo ke zranění uživatele bytu. Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že požár způsobil svou neopatrností jeden z uživatelů bytu při manipulaci s prskavkou u vánočního stromu. Škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun,“ dodal Kavka.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS

Štítky ČR, požár, zranění, Vánoce, Praha, nemocnice, vánoční stromek, Černý Most, Štědrý den, Martin Kavka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Další požár stromečku. Policista skončil v nemocnici, nadýchal se kouře při evakuaci lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.