Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kontroverzní rapper Beránek natočil ve vězení klip. Kde přišel k telefonu, šetří vězeňská služba

Kontroverzní český rapper Leo Beránek opět o sobě dává vědět. Jednatřicetiletý rebel si na Pankráci odpykává šestiletý trest za napadení několika lidí včetně invalidního muže. Při svém pobytu za mřížemi už stihl natočit na mobilní telefon videoklip, který před několika dny vydal. Za použití zakázané elektroniky za mřížemi mu teď hrozí trest.

A kdo je Leo Beránek? Mladík, který se zúčastnil reality show Hotel Paradise. Poté se snažil prosadit jako zpěvák. V roce 2013 získal ocenění nejhorší zpěvák v anketě Zlatý David. Tehdy po získání anticeny zkopal náhodného muže na ulici.

„Aktuálně to prošetřujeme, uzavřené to ještě není. Nyní řešíme, jak se k telefonu dostal a zda mu někdo pomohl,“ uvedla pro eXtra.cz mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Za porušení pravidel hrozí Beránkovi kázeňský postih. „Důtka sama o sobě není závažný trest, ale v momentě, kdy dotyčný žádá o podmínečné propuštění nebo nějaké jiné výhody, pak mu to může při odvolání hodně přitížit,“ dodala pro eXtra.cz Prunerová.

Soud poslal amatérského thaiboxera a rappera Lea Beránka na šest let do vězení za napadení několika lidí včetně invalidního muže v říjnu 2019. Beránkovi přitížilo, že kvůli podobnému skutku byl v minulosti odsouzen. Za těžké ublížení na zdraví, vyhrožování se zbraní a opakované výtržnictví mu hrozilo až 12 let za mřížemi. Dnešní verdikt není pravomocný, muž vinu popírá. Dva body obžaloby zcela odmítl a ke třetímu uvedl, že bránil dívku, kterou napadl drogový dealer.

První útok se stal 1. května 2018 v centru Prahy před klubem Ateliér, kde Beránek do rána popíjel s přáteli. Poté jiného muže nejprve opakovaně udeřil do hlavy, a když se jeho sok snažil vstát z pokleku, útočník ho nakopl do obličeje tak, že muž okamžitě ztratil vědomí a spadl na dlažbu. Incident, při němž Beránek protivníkovi způsobil otevřenou zlomeninu čelisti a otřes mozku, zachytily uliční kamery. Podle Beránka byl kop automatickou reakcí naučenou z thajského boxu, kterou nedokázal zastavit.

Druhý útok se podle rozsudku odehrál o pět dní později v parku v pražské Lhotce. Beránek tam údajně nejprve srazil z lavičky svého vrstevníka, který chodí o berlích. Poté prý zbil teleskopickým obuškem mladíka, který se napadeného zastal, a dalšímu ze zastánců hrozil, že mu zastřelí psa. Na zvíře při tom mířil střelnou zbraní a cvakal spouští, avšak výstřel z pistole nevyšel.

Kontroverzní rapper Leo Beránek jde za mříže. Definitivně vyfasoval šest let natvrdo

Rapper Leo Beránek půjde za napadení několika lidí včetně invalidního muže na šest let do vězení s ostrahou. Rozhodl o tom dnes pražský vrchní soud. Zamítl odvolání amatérského thaiboxera a pravomocně ho odsoudil za těžké ublížení na zdraví,...

Beránek tuto část obžaloby označil za past, kterou na něj nachystali dealeři a uživatelé drog. Podle něj se totiž báli, že je udá za to, že mu o několik dní dříve dali nekvalitní pervitin. Připustil, že do parku přijel se svým kamarádem a třemi jeho známými, odmítl ale, že by byl ozbrojený a že by někoho napadl. Prý se s přítomnými jen pohádal.

Tehdy v závěrečné řeči mimo jiné uvedl, že policie je proti němu zaujatá. „Jsem veřejně známá osoba a média se v minulosti postarala o mou nechvalnou reklamu, jak to média umí,“ prohlásil.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bertena | Zdroj eXtra.cz, ČTK

Štítky Leo Beránek, klip, hudba, rap, vězení, Pankrác, Praha, Vězeňská služba České republiky, Zlatý David

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kontroverzní rapper Beránek natočil ve vězení klip. Kde přišel k telefonu, šetří vězeňská služba  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.