Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Exposlanec Šnajdr a bývalá šéfka Bulovky čelí dalšímu obvinění

Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr a někdejší ředitelka pražské Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská čelí dalšímu obvinění v kauze manipulace nemocničních zakázek. Jejich obvinění bylo rozšířeno o padělání listin, uvedl dnes server Deník N na základě vyjádření anonymních zdrojů. Státní zástupce Zdeněk Matula z Vrchního státního zastupitelství v Praze, který má kauzu na starosti, serveru pouze potvrdil, že bylo rozšířeno stíhání dvou lidí. O koho jde, neupřesnil. Advokáti Šnajdra a Vrbovské se k tomu podle serveru nevyjádřili.

Šnajdr a Vrbovská byli předloni obviněni kvůli údajné manipulaci zakázky na obnovu lineárních urychlovačů Nemocnice Na Bulovce. Šnajdr podle policie přijal úplatek 50 tisíc korun. Celkem bylo v kauze manipulace nemocničních zakázek postupně obviněno přes 20 lidí a osm právnických osob, tedy firem či organizací, píše Deník N. Nově byli dva lidé podle státního zástupce Matuly obviněni z padělání a pozměnění veřejné listiny, a jeden z nich také navíc z maření spravedlnosti. Matula doplnil, že těchto činů se dopustili během vyšetřování.

Nová obvinění se podle serveru týkají Šnajdra a Vrbovské. Bývalý poslanec ani jeho obhájce Lukáš Trojan se k tomu nechtěli vyjádřit a právní zástupce Vrbovské Ladislav Veselý na žádost o vyjádření nereagoval, uvedl Deník N. U předchozího obvinění z korupce argumentoval Trojan tím, že jediným důkazem proti jeho klientovi Šnajdrovi je nepravdivá výpověď už dříve obviněného podnikatele Tomáše Horáčka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto repro Youtube.com

Štítky ČR, kriminalita, nemocnice, Šnajdr, Marek Šnajdr, Nemocnice Na Bulovce, Andrea Vrbovská, Deník N, ODS, Státní zastupitelství ČR, Praha, Tomáš Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exposlanec Šnajdr a bývalá šéfka Bulovky čelí dalšímu obvinění  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.