Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž odchytával labutě z Vltavy a dával si je do auta. Vymlouval se, že je veterinář

Ve čtvrtek 2. prosince kolem osmé hodiny ráno řešili pražští strážníci netradiční případ ve Strakonické ulici na břehu Vltavy, kde podle oznamovatelky jakýsi muž odchytával labutě, dával je do přepravních boxů a ty nakládal do auta. Když strážníci přijeli na místo, muž měl ve svém autě odchycené čtyři labutě.

Muž strážníkům tvrdil, že má veterinární vzdělání a že dříve jako veterinář pracoval, díky čmuž prý poznal, že mají labutě v krku zapíchnuté rybářské háčky, kvůli kterým se jim špatně polyká. Podle svých slov jim chtěl pomoci a odvézt je na ošetření.

„Čtyřiašedesátiletý muž však nebyl schopen doložit ani jedno tvrzení. Svědkyně popsala událost zcela jinak. Prý odchytil tu labuť, která mu byla nejblíž,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Když strážníci mluvili se svědkyněmi, muž vypustil dvě labutě na svobodu. Zbylé dvě si převzal pracovník Záchranné stanice pro volně žijící zvířata, která zajistila rentgenové vyšetření zvířat. „Podle veterinární zprávy neměla ani jedna z labutí v krku háček. Na místo přivolaná státní policie si případ převzala k dořešení,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky krádež, labuť, auto, Praha, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž odchytával labutě z Vltavy a dával si je do auta. Vymlouval se, že je veterinář  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.