Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recidivista skončil v poutech pár hodin po loupeži. Na obsluhu čerpací stanice vytáhl nůž

Pražští kriminalisté zadrželi muže, který s nožem v ruce přepadl čerpací stanici v Praze 4. Z lupu se však dlouho neradoval, během několika hodin od přepadení skončil v poutech. Na svůj další osud teď čeká ve vazbě. V případě odsuzujícího rozsudku mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

K loupežnému přepadení došlo uplynulé úterý v časných ranních hodinách. „Oznamovatelka a zaměstnankyně v jedné osobě s pláčem uvedla, že kolem půl třetí ráno přišel do provozovny neznámý muž, který ji s nožem v ruce ohrožoval a požadoval po ní vydání hotovosti a cigaret. Ona ze strachu o svůj život lupiči vyhověla a veškerou hotovost z pokladny vydala. Muž poté zmizel v parku Folimanka,“ shrnul mluvčí policie Jan Rybanský.

Policisté během pár hodin zajistili stopy, provedli výslechy a vyhodnotili kamerové záznamy, na kterých bylo celé přepadení zaznamenáno. „Zjištěné informace pak vedly ke konkrétní osobě, která nebyla kriminalistům neznámá, neboť tuto trestnou činnost již v minulosti měla na svědomí. Kriminalisté také zjistili, že dotyčný bydlí několik minut od místa přepadení,“ dodal mluvčí.

Následně se i potvrdilo, že tip byl správný, a jedná se skutečně o muže, který benzinku přepadl. „Zadržení tak na sebe nenechalo dlouho čekat a proběhlo v ranních hodinách. Překvapený zadržený se z několika tisícovek a kuřiva radoval jen několik málo hodin,“ uzavřel Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky Praha, loupež, přepadení, Policie ČR, Folimanka, čerpací stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista skončil v poutech pár hodin po loupeži. Na obsluhu čerpací stanice vytáhl nůž  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.