Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Střelba v Praze. Dva lidé zemřeli, střelec spáchal sebevraždu

, aktualizováno 31. října 2021, 17:34

V jednom z domů v Révové ulici v Praze Strašnicích došlo dnes odpoledne ke střelbě. Dva lidé zemřeli, útočník zřejmě spáchal sebevraždu. Podle policie byly pravděpodobným motivem útoku sousedské spory.

Informace o zásahu policie v jednom z domů ve Strašnicích se objevila na twitterovém účtu policie dnes po půl páté. „Policisté momentálně zasahují v Praze Strašnicích, kde došlo ke střelbě v jednom z domů. Střelec je zabarikádovaný v jednom z pokojů uvnitř domu, na místě je zásahová jednotka. Místo zajištěno, bližší informace hned jak to bude možné,“ uvedli policisté.

Na místě jsou kromě policistů také dvě posádky záchranářů, lékař, inspektor a koroner. Při střelbě zemřel jeden člověk, podle prvotních informací z místa šlo o muže. Další dvě osoby jsou v péči záchranářů, přestože nejsou zraněné. „Jedná se o ženu, která má akutní stresovou reakci a muže, kterého z preventivních důvodů vyšetřujeme. Na místě dále zůstáváme a postupujeme dle pokynů policie,“ uvedla pro Pražskou Drbnu mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Na místě byl krátce po zásahu i policejní vyjednavač. „Probíhají další úkony. Situaci monitoruje policejní vrtulník, místo je pod kontrolou, bezprostřední nebezpečí nehrozí,“ uvedli policisté.

Ve čtvrt na šest provedla zásahová jednotka zákrok, kdy vstoupila do místnosti, ve která nalezla podezřelého muže mrtvého. Podle policisté s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu.

Pražští záchranáři měli v péči také dvě další osoby. Jedna z nich byla 52letá žena, která měla akutní stresovou reakci a jejíž stav nevyžadoval transport do nemocnice. Tam byl však preventivně převezen 98letý muž.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky střelba, úmrtí, policie, Praha, sebevražda, dům, Policie České republiky, Strašnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelba v Praze. Dva lidé zemřeli, střelec spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.