Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž chtěl propašovat ve svém těle kokain. Přes pražské celníky však neprošel

Cizinec, kterého minulý týden v úterý zadrželi celníci na letišti v Praze, ve svých útrobách pašoval více než 120 kapslí s kokainem. Do Česka přiletěl pětatřicetiletý muž z Madridu. Zatím zůstává v šetření, zda byla droga určena na český trh, nebo k distribuci v jiné zemi. Uvedla to dnes mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská.

Muž měl v těle 124 kontejnerků naplněných bílým práškem

Celníky byl muž vytipován ke kontrole na základě provedené rizikové analýzy daného letu. Kontrolní stěry z rukou pak prvotní podezření celníků potvrdily. Jenže ani důkladná kontrola mužových zavazadel a osobní prohlídka drogy nenalezla. Muž byl poté převezen do nemocnice, kde mu bylo provedeno následné CT vyšetření, které odhalilo drogy v jeho břiše.

Postupně z těla pašeráka vyšlo 124 kontejnerků naplněných bílým práškem. Chemická látka při provedení detekční zkoušky NARK II pozitivně reagovala jako kokain. Celková hmotnost všech kapslí je 1429,1 gramů,“ uvedla mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská.

Další odborné expertízy je určení vlastní hmotnosti a druhu zajištěné drogy. S největší pravděpodobností se podle zkušenosti celníků jedná o velmi koncentrovaný kokain. Předmětem dalšího šetření zůstává, zda byla droga určena na český trh nebo k distribuci v jiné zemi.

Cizinec byl předán policejnímu orgánu Generálního ředitelství cel a následně Národní protidrogové centrále Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa české republiky

Štítky ČR, kriminalita, drogy, clo, Praha, kokain, droga, Česko, Madrid, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl propašovat ve svém těle kokain. Přes pražské celníky však neprošel  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.