Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motorkář bez řidičáku ujížděl policistům na motorce s kradenými značkami. V batohu měl kilo pervitinu

Pražští policisté v sobotu ráno pronásledovali řidiče, který jim ujížděl s platným zákazem řízení na motorce s kradenými registračními značkami. Motorkář si navíc v batohu vezl téměř kilo pervitinu. Podle policie teď muži hrozí až pět let ve vězení.

Policisté chtěli v sobotu brzy ráno zkontrolovat motorkáře v ulici Koněvova na Žižkově. Když policie rozsvítila majáky, muž začal ujíždět. Do pronásledování se zapojily i další nejbližší policejní hlídky, které jely kolegům na pomoc. Během ujíždění řidič najel na tramvajový pás a několikrát projel křižovatky na červenou.

„Celé pronásledování skončilo až v době, kdy řidič vjel do ulice Za Žižkovskou vozovnou, kde sjel na lesní cestu. Při sjíždění schodů z motocyklu spadl a zůstal ležet na zemi,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž se ještě z místa pokusil utéct, ale i v tom mu zabránili policisté, kteří ho následně pomocí donucovacích prostředku zadrželi.

Čtyřicetiletý motocyklista odmítl test na drogy a policisté zjistili, že již v minulosti několikrát ujížděl policistům, má platný zákaz řízení a byl několikrát řešen za majetkovou trestnou činnost.

„Policisté na místě při prohlídce zjistili, že si muž v plechovce od kávy převážel téměř kilo hnědožluté krystalické látky, která orientačním testem vykazovala látky metamfetamin. Vše kriminalisté zajistili a odeslali k odborné expertíze z odvětví chemie. Zadržený skončil na policejní služebně, kde mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ vysvětlila Siřišťová a dodala, že muži v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky ujíždění, pronásledování, motorkář, Praha, Žižkov, metamfetamin, batoh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář bez řidičáku ujížděl policistům na motorce s kradenými značkami. V batohu měl kilo pervitinu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.