Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamara - just a nig*er! Policie má dva z autorů rasistického vzkazu

Kriminalisté stále hledají několik osob v souvislosti se zveřejněním rasistického transparentu, který nesl nápis „KAMARA – JUST A NIGGER“. Tento případ kriminalisté řeší pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Dva členy skupiny už policie ztotožnila.

Policie stále pátrá po autorech rasistického vzkazu

Ještě před nafocením a zveřejněním transparentu zachytila skupinu s transparentem bezpečnostní kamera. „Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Skupina podporovatelů pražské fotbalové Slavie transparent vytáhla a nafotila koncem března tohoto roku v návaznosti na incidenty ve druhém osmifinále loňského ročníku Evropské ligy mezi SK Slavia Praha a Glasgow Rangers. Slavia tehdy vyhrála 2:0, postoupila mezi osm nejlepších klubů Evropské ligy, ale radost z výhry zastínily právě incidenty mezi oběma kluby.

Slavii po zápase nepustili do šaten. Kúdelu zbili v tunelu za údajný rasismus, ten se brání

Slávistický fotbalista Ondřej Kúdela důrazně odmítl nařčení z údajné rasistické urážky záložníka Glasgow Rangers Glena Kamary v závěru vítězné venkovní odvety osmifinále Evropské ligy. Obránce Pražanů byl po výhře 2:0 domácím středopolařem cestou...

Zatím byli ztotožněni dva členové skupiny

Údajní fanoušci nápisem urážejí hráče tmavé pleti Glena Kamaru z týmu Rangers FC, se kterým měl konflikt slávistický Ondřej Kúdela. Slavia se od jejich počinu distancovala a na pachatele, který stojí za přípravou a prezentací fotografie, podala už dřív trestní oznámení.

V rámci policejního vyšetřování probíhá i mezinárodní spolupráce, která je časově náročná. „Jelikož zatím tyto provedené kroky nepřispěly k objasnění věci, zveřejňujeme záběry mužů až nyní,“ vysvětlil Daněk začátkem srpna. 

Dnes policie oznámila, že po zveřejnění případu kriminalisté z odboru extremismu a terorismu ztotožnili dva muže ze záběrů. „Děkujeme veřejnosti za spolupráci a stále platí, že po totožnosti dalších stále pátráme. Jestli je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ řekl Daněk a doplnil, že případ je stále v prověřování a s žádnou konkrétní osobou nebylo zahájeno trestní stíhání.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Kamara, rasismus, pátrání, Slavia, Praha, policie, SK Slavia Praha, Jan Daněk, Evropská liga UEFA, Rangers FC, Ondřej Kúdela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamara - just a nig*er! Policie má dva z autorů rasistického vzkazu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.