Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík ujížděl před policisty. Nezastavily ho ani varovné výstřely

Vše začalo, když někdo zavolal policii do Bajkonurské ulice na Jižním městě v Praze, protože kolem jednoho z aut se pohybovala skupinka mladých lidí. Oznamovatel měl strach, že by mohli být pod vlivem alkoholu nebo drog a chtěl policii upozornit na to, že je možné, že někdo z nich sedne za volant.

Policisté přijeli na místo právě v momentě, kdy zmiňované auto z místa odjíždělo, proto se ho rozhodli zastavit a zkontrolovat. „Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Než se na místo stačily stáhnout další hlídky, aby provedly zátaras nebo použily zastavovací pás, tak řidič nezvládl řízení a v ulici Květnového vítězství havaroval,“ popsal rychlou akci policejní mluvčí Jan Daněk.

Po nehodě z auta vyběhl jak řidič, tak i spolujezdec. „Policisté je začali pronásledovat a použili i varovné výstřely, které ale neměly kýžený efekt a řidiči se podařilo utéci. Spolujezdce policisté zadržet díky náhodnému kolemjdoucímu, který mu svým tělem zatarasil cestu a donutil ho zastavit,“ popsal mluvčí.

Když policisté dopátrali řidiče, provedli u něj test na drogy a na alkohol. Obě zkoušky byly negativní. „Dvacetiletý mladík uvedl, že ujížděl, protože nevlastní řidičské oprávnění. Nyní je tedy podezřelý z přestupku, za což mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky,“ doplnil Daněk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky honička, ujíždění, útěk, výstřely, policie, Praha, Jižní Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík ujížděl před policisty. Nezastavily ho ani varovné výstřely  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.