Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž šel s nožem po své matce, pak se chtěl zabít. Nůž odhodil, až na něj mířila zbraň

Pražští strážníci vyjížděli ve středu 11. srpna večer do Wiedermannovy ulice v Praze 13, kde měl muž ohrožovat svou matku i lidi v domě nožem. Útočník později řekl, že se jde zabít a schoval se někde v domě. Strážníci muže našli, zklidnili ho pomocí donucovacích prostředků a přivolali záchranáře, kteří ho předali do péče odborníků.

„Oznamovatelka vypověděla, že se syn její sousedky po hádce naštval, oháněl se nožem a pak se schoval někde v domě se slovy, že se jde zabít,“ popsala začátek zásahu mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Strážníci si v domě rozdělili úkoly, jedna hlídka zablokovala výtahy a hlídala dveře do garáží, druhá začala prohledávat dům. Muž se skrýval pod schody v průchodu k podzemním garážím. „Byl velmi rozrušený a máchal kolem sebe nožem. Vzhledem k situaci použili hrozbu namířenou služební zbraní s výzvou: „Jménem zákona odložte nůž na zem!“ Muž nůž odhodil vedle sebe, křičel, že se chce zabít a bránil rukama strážníkům v přístupu,“ uvedla mluvčí.

Strážníci nakonec ke zklidnění muže použili donucovací prostředky a přivolali záchranáře, kteří ho předali do péče odborníků. „Z šetření vyšlo najevo, že se v minulosti s psychickými problémy mladý muž už léčil, starší jizvy na ruce svědčily o sebepoškozování,“ doplnila Ernestová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Steve Raubenstine/Pixabay.com

Štítky nůž, napadení, strážníci, Praha, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž šel s nožem po své matce, pak se chtěl zabít. Nůž odhodil, až na něj mířila zbraň  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.