Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž tvrdil, že sprejoval na legální zeď. Když strážníci chtěli vidět fotky, hodil mobil do řeky

Žena z ulice Milady Horákové na pražské Letné zavolala v úterý 10. srpna před půlnocí pražské strážníky na tři muže, kteří sprejovali na zeď domu. Strážníci zjistili, že trojice utíká do Letenských sadů, kde se jim jeden sice ztratil z dohledu v davu lidí u baru pod metronomem, ale další hlídka se vydala po schodech k Čechovu mostu, kde na tramvajové zastávce uviděla uříceného muže, který měl stopy černé a stříbrné barvy na rukou.

„Pětadvacetiletý muž strážníkům tvrdil, že si ruce ušpinil při sprejování na legální ploše pro pouliční umělce. Na dotaz hlídky, jestli nemá v telefonu uloženy nějaké důkazy své poslední tvorby, zahodil svůj mobilní telefon do Vltavy,“ popsala mluvčí strážníků Jiřina Ernestová a dodala, že muž byl pro podezření ze spáchání trestného činu omezen na osobní svobodě a předán k dořešení státní policii.

O den později po desáté hodině večer strážníci řešili dalšího sprejera, který namaloval růžový nápis o velikosti 20 krát 20 centimetrů na dům v Seifertově ulici v Praze 3. „Strážníkům pětadvacetiletý muž své počínání vysvětlil tím, že je umělec a chtěl si psaní na fasádu jen vyzkoušet. I jeho si převzala hlídka Policie ČR,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky graffiti, sprejeři, pátrání, policie, Praha, Milada Horáková, Čechův most, Letná, Policie České republiky, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž tvrdil, že sprejoval na legální zeď. Když strážníci chtěli vidět fotky, hodil mobil do řeky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.