Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladíci se zbraní v ruce v Praze okradli muže. Pátrá po nich policie, hrozí jim vězení

, aktualizováno 12. srpna 2021, 12:04

Pražští kriminalisté po dvou mladících, kteří si domluvili přes sociální síť nákup značkových skateboardových mikin. Prodejce se s dvěma mladíky setkal v ulici Vlachova v pražských Stodůlkách, kde mělo dojít k prodeji. Když si mladíci mikiny prohlédli, jeden z nich si pět z nich schoval do batohu a druhý vytáhl zbraň, natáhl závěr a namířil ji proti prodejci. Poté z místa utekli i s ukradeným zbožím v hodnotě bezmála dvacet tisíc korun.

Z kamerových záznamů je vidět, že jde o dva mladé muže ve věku do dvaceti let. „První z podezřelých byl v době skutku oblečen do šedivého trička, krátkých černých šortek, na nohách měl červeno-bílé tenisky značky Nike a na zádech černý batoh. Na hlavě má hnědé kudrnaté vlasy, které jsou vystříhané až do výšky několika centimetrů nad uši. Druhý měl na sobě pruhované černo-bílé tričko, černé sportovní kraťasy, šedo-bílé tenisky se zelenou podrážkou a na zádech fialový batoh s velkým bílým motivem listu marihuany. Vlasy má černé a také vystříhané až do výšky několika centimetrů nad uši,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Mladíci jsou podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a vydírání, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. „Pokud mladíky na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakoukoliv informaci o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR,“ uvedl Hrdina a dodal, že pátrání probíhá od konce července.


Aktualizace: Na základě získaných poznatků se policii podařilo oba podezřelé dopadnout. Vzhledem k věku podezřelých policie nemůže k tomuto případu poskytovat jakékoliv další informace.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky loupež, pátrání, pistol, Praha, policie, batoh, Stodůlky, Vlachov, Nike, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci se zbraní v ruce v Praze okradli muže. Pátrá po nich policie, hrozí jim vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.