Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nelegální technoparty v Praze. Spálím vás plamenometem, hořekuje starosta

Ve skanzenu Řepora proběhla o tomto víkendu nelegální technoparty, které se účastnilo několik stovek lidí. Akci, na kterou dohlížela policie, městská část Praha-Řeporyje nepovolila. „V Řeporyjích je nepřijatelné, aby tu někdo bez povolení pořádal tento typ hudební akce v intravilánu obce v době nočního klidu. Tak to prostě je. A kdo to přeci jen udělá, toho život už nikdy nebude jako dřív. Spálím ho plamenometem,“ uvedl starosta Pavel Novotný.

„Jsem velmi mstivý člověk a ublížil jste především mně“

Městská část neměla podle starosty Pavla Novotného žádnou zákonnou možnost konání akce zamezit. „Protože provozovatele areálu, který tento pronajal a za situaci společně s pořadatelem odpovídá, čeká brzké seznámení s právním zastoupením městské části, bude po celou noc probíhat certifikovanou laboratoří na několika místech měření hluku a vibrací,“ uvedl v pátek před půlnocí Pavel Novotný.

Akce skončila v sobotu a ještě týž den napsal Pavel Novotný jménem městské části Praha-Řeporyje pořadateli akce a majiteli areálu mail, ve kterém jim vyčetl způsob jejich jednání. „Jsem velmi mstivý člověk a ublížil jste – mezi námi – především mně. V souběhu ale také městské části, v jejímž zájmu mám jednat. Vnímám to jako bezohledný útok na městskou část, pane Ženíšku, a tomu budou odpovídat naše následující právní a další kroky,“ napsal starosta v mailu, jehož plné znění zveřejnil na facebookovém profilu Řeporyjí.

Akce bude mít dohru

Pražští policisté v souvislosti s touto akcí dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. „V průběhu noci jsme na linku 158 přijali několik oznámení souvisejících s rušením nočního klidu z tohoto důvodu bude pořadatel oznámen pro přestupkové jednání k příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Na území Řeporyjí proběhla před týdnem technoparty, kterou však starosta povolil. Technoparty, která se odehrála minulou sobotu, proběhla na pozemku, který městská část používá právě pro účely povolené technoparty, což se stalo naposled v loňském roce. Podle starosty je tento pozemek zcela stranou od života v obci a s pořadateli technoparty se domluvil na tom, že soundsystémy budou směřovat na dálnici. S pořadateli technoparty, která proběhla tento víkend, se mu domluvit nepodařilo.

V Praze probíhá technoparty. Je povolená, uklidňuje starosta Novotný

Technoparty podle starosty městské části Praha-Řeporyje Pavla Novotného probíhá na pozemku, který městská část používá právě pro účely povolené technoparty, což se stalo v loňském roce. Podle starosty je tento pozemek zcela stranou od života v...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Junior

Štítky technoparty, Pavel Novotný Řeporyje, Praha, městská část, Řeporyje, Pavel Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

vyřeší to jako czech tech pokuty za nedozření hygijeny a další přepisů pořadatele stále možná splácí

Středa, 28. července 2021, 16:01Odpovědět

Evžen Dvořák

Vyvstává mně mnoho přídavných jmen k jeho osobě. A nelichotí, věřte...

Pondělí, 19. července 2021, 15:14Odpovědět

Evžen Dvořák

„Jsem velmi mstivý člověk a ublížil jste především mně“,
pravil pan Novotný.

Pondělí, 19. července 2021, 15:13Odpovědět

Josef Alzheimer

Novotný sám dělá bordel všude kam přijde. Není tedy vůbec nic divného, že ho nikdo nerespektuje. Jen mu vrátili jeho neomalené chování. A taková Technopárty umí být hodně nepříjemná.

Pondělí, 19. července 2021, 14:22Odpovědět

Radek Mrázek

Ano demokracii máme a tak to má být. To, že je republika montovnou, že se krade víc jak komunistů, že obyčejný člověk je sockou a páni polici nehnou ani prstem poku jde o národ, tak už třicet let víme. Já tedy tohoto pána Novotného nemohu ani cítit, ale otázkou je, zda to jeho chování není jen v tom, že nedokáže nic změnit ikdyby jakkoliv chtěl....což vidíme v celé republice.

Neděle, 18. července 2021, 17:59Odpovědět

Josef Mašek

v demokratické kapitalistické sametové rozkradené montážní jímce je možné se chovat jakkoliv bez ohledu na druhé spoluobčany...třeba používat i plamenomet...a o tom ta demokracie přece JE a proto ji máme

Neděle, 18. července 2021, 13:19Odpovědět

Nelegální technoparty v Praze. Spálím vás plamenometem, hořekuje starosta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.