Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladého muže na zastávce napadli dva útočníci. Hrozí jim až deset let vězení

Od začátku června se pražští kriminalisté zabývají napadením, kterého se dopustili dva muži na tramvajové zastávce Černý kůň v Modřanské ulici. V sobotu 5. června krátce před sedmou hodinou večer tam oba přistoupili k třiatřicetiletému muži a dosud bez zjištěných příčin jej strhli na zem. Pak do něj začali kopat, a to hlavně do hlavy a do břicha.

Policisté byli na místě během několika minut

Mladík, kterého oba muži napadli, se následně pokoušel vstát, ale muži stále zvyšovali svou agresivitu kopanců, ke kterým se přidaly i silné rány pěstmi. Až ve chvíli, kdy napadený zůstal bezvládně ležet na zemi, agresoři v útoku přestali a z místa odešli.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky byli na místě během několik málo minut a na základě získaných poznatků od pozorných občanů se vydali okamžitě po útočnících pátrat,“ uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Hlídce se podařilo muže, kteří odpovídali popisu, nalézt v nedaleké ulici. Jednalo se o cizince ve věku šestačtyřiceti let. Následně začali hlídce tvrdit, že o ničem neví a že jsou pouze opilí.

Útočníkům hrozí až deset let vězení

Dechové zkoušky ukázaly hodnoty přes jednu a necelé dvě promile alkoholu v dechu. Oba dva byli na místě zadrženi a převezeni na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů,“ řekl Hrdina.

Zranění napadeného mladíka si následně vyžádalo ošetření lékařem. Muž byl poté převezen do nemocnice.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval. Oběma mužům hrozí v případě odsouzení za trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví až deset let za mřížemi,“ doplnil Hrdina.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky krimi, napadení, tramvaj, zastávka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladého muže na zastávce napadli dva útočníci. Hrozí jim až deset let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.