Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jak se nestat obětí sexuálního obtěžování? Radí policejní koordinátorka prevence

O tom, že muž onanoval před zrakem mladé ženy, kterou si poté našel v kupé jedoucího vlaku a v obtěžování pokračoval, jsme čtenáře informovali 8. června. Policistům se díky medializaci případu podařilo mladého muže polapit a teď radí, jak podobným nepříjemným situacím předcházet a co dělat, když se do nich lidé dostanou.

Jak se nedostat do podobné situace?

Co dělat, abychom se dokázali vyhnout nepříjemnému setkání, které muže skončit sexuálním obtěžováním radí policejní koordinátorka prevence Iveta Nácovská„Prvním krokem, jak předejít shora popisovanému setkání, je naplánování cesty či aktivity tak, abychom se vyvarovali místům osamoceným, nefrekventovaným či zastrčeným,“ vysvětluje.

Jak si poradit, když už dojde k samonému setkání s osobou, která vykazuje známky exhibicionismu? „Snažíme se co nejrychleji vyhledat společnost více lidí. V případě, že nás tato osoba osloví, ignorujeme ji a neodpovídáme na kladené otázky. Dále pak voláme tísňovou linku Policie České republiky na telefonním čísle 158 a popíšeme danou situaci,“ doplňuje Nácovská.

Fotit ano, nebo ne?

Když už se dostaneme do nepříjemné situace, je vždy lepší variantou svěřit se důvěryhodné osobě, aby o daném problému věděl i někdo jiný.

Pořizování fotek a videí při obtěžování by oběť činu neměla brát na lehkou váhu. „Pro policisty je při vyšetřování stěžijní mít potřebné materiály, které poukazují na potencionálního pachatele, či provokatéra,“ popisuje Nácovksá, ale jedním dechem dodává, že je velmi těžké předpokládat, jak bude obtěžující osoba reagovat, pokud uvidí, že ji fotografujeme nebo natáčíme.

„Život a zdraví osob jsou tedy vždy na prvním místě,“ doplnila Iveta Nácovská.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky sexuální obtěžování, násilí, prevence, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se nestat obětí sexuálního obtěžování? Radí policejní koordinátorka prevence  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.