Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž odmítl zaplatit za taxík. Skončil s pouty na rukou a s pokutou dva tisíce korun

Ve středu 24. února v Praze 4 pomohli strážníci řidiči taxi s problémovým zákazníkem, který odmítl za svou dopravu zaplatit. Muž nakonec skončil s pouty na rukou a za neuposlechnutí výzvy mu hlídka pražských strážníků uložila také pokutu.

Muž odmítl zaplatit 160 korun za přepravu

Ve středu v časných ranních hodinách vyjížděla hlídka strážníků do Libušské ulice v Praze 4 na pomoc řidiči přepravní společnosti, který měl problém s jedním ze svých zákazníků.

Muž odmítl zaplatit 160 korun za přepravu, kterou si objednal prostřednictvím mobilní aplikace. Podle domluvy měl za přepravu zaplatit v hotovosti. Když však mělo dojít na placení, oznámil taxikáři, že nemá dost peněz. Řidič ho tak zavezl k nejbližšímu bankomatu. Jenže ani tím se problém nevyřešil.

Zákazník si začal vynucovat platbu převodem, což v případě této služby není možné. To muže natolik rozčílilo, že řidiči začal nadávat a posléze odmítl opustit i vozidlo,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Urážky směrem k řidiči i neuposlechnutí zákonné výzvy

Muž odmítl komunikovat také se strážníky a ignoroval zákonné výzvy. Dále také pokračoval v urážkách na adresu řidiče. Ani zahájené úkony k předvedení na státní policii s mužem nehnuly.

Strážníci proto museli použít donucovacích prostředků včetně pout. Teprve poté se 34letý muž uklidnil a začal spolupracovat. Za neuposlechnutí výzvy úřední osoby dostal na složenku pokutu ve výši 2 tisíce korun. Řidiče strážníci poučili o možném řešení přestupkového jednání vůči jeho osobě,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, peníze, taxi, platba, strážníci, Praha 4, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž odmítl zaplatit za taxík. Skončil s pouty na rukou a s pokutou dva tisíce korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.